عدم اتصال sim800l به شبکه مخابراتی

fا سلام ، من دو روز پیش یک قطعه ماژول SIM800L رو از کافه ربات خریدم (از نوع استاک).
اون رو به یک برد آردوینو اونو وصل کردم. سیم بندی ها درست هستند. از یک باتر لیتیوم یون 3.7 ول برای تغذیه برد ماژول استفاده می کنم.
ل ای دی روی برد هر ثانیه یک چشمک میزنه تا هفت چشمک و بعد به مدت 3 ثانیه خاموش میشه و بعد دوباره همین رو تکرار میکنه.
کد شناسایی سریال رو اجرا کردم که برگرداند ولی ارسال و دریافت پیامک کار نمیکنه.
راهنمایی کنید چطور مشکل رو حل کنم.
چطور فهمم که سیم کارت من نسل 2 هست یا بالاتر؟

از نظر من ماژول SIM800L یکی از کاربردی‌ترین و در عین حال حساس‌ترین ماژول‌های GSM است. با توجه به علائمی که گفتی (۷ بار چشمک و خاموشی)، مشکل اصلی شما به احتمال ۹۹٪ عدم تامین جریان کافی (Power Ripple) است.

۱. تحلیل وضعیت LED و مشکل تغذیه

ماژول SIM800L در لحظه اتصال به شبکه یا ارسال پیامک، نیاز به جریان لحظه‌ای تا ۲ آمپر دارد. باتری لیتیومی ۳.۷ ولت از نظر ولتاژ عالی است، اما:

افت ولتاژ لحظه‌ای: وقتی ماژول می‌خواهد به دکل مخابراتی متصل شود، مصرف جریان بالا می‌رود. اگر باتری ضعیف باشد یا سیم‌ها نازک باشند، ولتاژ لحظه‌ای به زیر ۳.۴ ولت می‌رسد و ماژول ریست می‌شود (همان الگوی چشمک‌زنی که می‌بینی).

راه‌حل: حتماً یک خازن الکترولیتی ۱۰۰۰ میکروفاراد یا ۲۲۰۰ میکروفاراد (با ولتاژ ۱۰ ولت به بالا) را دقیقاً موازی با پایه VCC و GND ماژول قرار دهی. این خازن مثل یک مخزن انرژی عمل کرده و افت ولتاژ لحظه‌ای را جبران می‌کند.

۲. نکته مهم در سیم‌بندی (Logic Level)

آردوینو اونو از منطق ۵ ولت استفاده می‌کند، در حالی که پایه‌های دیتای SIM800L با ولتاژ ۲.۸ ولت کار می‌کنند.

وصل کردن مستقیم پایه TX آردوینو به RX ماژول می‌تواند باعث ناپایداری یا سوختن ماژول شود. بهتر است از یک تقسیم مقاومتی (مثلاً یک مقاومت ۱۰ کیلو و یک ۲۰ کیلو) استفاده کنی تا ولتاژ ۵ ولت آردوینو را به حدود ۳ ولت برای ماژول تبدیل کنی.

۳. تشخیص نسل سیم‌کارت و شبکه

در مورد سوالت درباره نسل سیم‌کارت:

سیم‌کارت‌های جدید: تقریباً تمام سیم‌کارت‌های جدید (USIM) قابلیت کار در شبکه‌های 2G, 3G و 4G را دارند. ماژول SIM800L فقط از شبکه 2G (GSM) پشتیبانی می‌کند.

وضعیت شبکه در ایران: اپراتورهای همراه اول و ایرانسل همچنان از شبکه 2G پشتیبانی می‌کنند، بنابراین از نظر سیم‌کارت مشکلی نخواهی داشت.

تست فعال بودن: سیم‌کارت را در یک گوشی قدیمی بگذار و مطمئن شو که PIN Code آن غیرفعال است و آنتن دارد.

با سلام

تمامی ماژول های SIM800L برد قرمز موجود در سایت تست شده اند از این بابت خیالتان راحت.

مورد بعدی همانن توضیحات دوست عزیزمون مشکل شما به احتمال خیلی بالا ضعیف بودن باتری می باشد. این مورد را حتما بررسی بنمایید.

یک مساله دیگری که اکثرا اعلام میکنند استفاده از خازن با فاراد بالا در مسیر تغذیه می باشد. ولی این مورد موقت کار میکند و در طولانی مدت (بعد از یک هفته) باعث ایجاد ریپل شدید تر میشود و عملا ماژول بدون استفاده میشود. بهترین کار استفاده از باتری به عنوان یک خازن با ظرفیت خیلی بالا می باشد که جلو ریپل ها را میگیرد.

در زمینه اتصال با برد های آردوینو و استفاده از تقسیم مقاومتی یک موردی می باشد که میتوانید استفاده بکنید و در صورت عدم استفاده اش تاثیری در عملکرد خواهند داشت. (در حد تست) اگر هدف شما خیلی طولانی مدت می باشد بهتر هست این مورد را رعایت بکنید.

اگر باتری خود را با ماژول شارژر باتری مانند TP4056 دارید استفاده میکنید به پایه های خروجی جدا این شارژر وصل نکنید چون این پایه ها محافظ جریان و اتصال کوتاه دارند و ماژول را باید مستقیم به باتری وصل بنمایید.

با توجه به مواردی که فرمودید ، استفاده از خازن 1000 میکروفاراد بلامشکل هست یا توصیه نمی کنید.

توضیحات بنده را دقت نکردید.

به صورت موقت اوکی هست و راه اندازی میکند ولی در طولانی مدت مشکل های عجیبی خواهید دید.

با سلام ، من دقت کردم توضیح شما پیچیده نبود ، مبهم و کلی بود . به هر حال من در نظر ندارم کار موقت انجام بدم و قراره این ماژول در یک پروژه به صورت دراز مدت کار کنه نه موقت.

من یک باتری لیتیوم یون 3.7 ولت 2400 میلی آمپر در مدار دارم . بدون خازن 1000 میکروفاراد 10 ولت وصل نمیشه (دو تا مقاومت 10 کیلو اهم هم در محلهای مربوطه قرار دادم ) ، ولی با قرار دادن خازن ماژول به شبکه مخابرات وصل میشه و کار میکنه.
اگر قرار باشه به دلیل بروز مشکل در دراز مدت از خازن استفاده نکنم. چه راه حلی برای این کار ارائه میکنید؟

این مورد جالب هست برام که هم باتری و هم خازن باید استفاده بکنید.

از جنس سیمی که بین باتری و ماژول استفاده کرده اید اطمینان دارید که مناسب می باشد؟؟

همچنین باتری که استفاده کرده اید از سالم بودنش اطمینان دارید (یعنی حداقل 400 میلی آمپر ظرفیت دارد؟؟)
بنده از باتری های لیتوم پلیمر (تخت ها) با ظرفیت های 360 میلی آمپر و 700 میلی آمپر برای این موضوع استفاده میکنم بدون هیچ خازنی.

همزمان یک شارژر TP4056 نیز در کنارش قرار داده ام که داعم باتری را شارژ بکند. البته چون بنده داعم قطع و وصل میکنم مشکلی ایجاد نمیشود. اگر ثابت میخواهید روشن نگه دارید از رگوراتور های سویچینگ کاهنده استفاده بنمایید تا شارژر را انجام بدهید.

مانند: این 2 مورد برای باتری های ظرفیت پایین مناسب می باشد چون کنترل جریان ندارند.

ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 5 آمپر Mini560

ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 3 آمپر

برای باتری های ظرفیت بالا لازم هست کنترل جریان نیز داشته باشید

ماژول رگولاتور DC-DC کاهنده 3 آمپر LM2596S با امکان کنترل جریان خروجی

با تشکر ، توصیه های شما رو حتما در نظر می گیرم.