با راهنمایی خوب جناب آقای مرآتی موفق شدم نمایشگر OLED با کابل فلت 24 پین و چیپ درایور SSD1307 رو در حالت SPI چهار پایه راه اندازی کنم. چند نکته جالب که در کار با این نمایشگر تجربه کردم رو به اشتراک می گذارم:
- برای استفاده از این نمایشگر به دنبال کانکتور FPC بودم که پیدا نکردم چون بیشتر در بازار، کانکتور برای پایه های با فاصله 0.5 میلیمتر موجود داشتند ولی فاصله پایه های این نمایشگر 0.7 میلیمتر است، بنابراین مجبورشدم همه 24 پین رو روی برد لحیم کنم و با چسب هل روش رو بپوشونم تا اتصالات در آینده جدا نشوند.
- موفق نشدم این نمایشگر رو با درایور SSD1307 را اندازی کنم و جالب اینکه با درایور Adafruit_SSD1306 را اندازی شد.
- بعد از راه اندازی متوجه شدم نور پیکسل ها کمه یعنی به جای اینکه سفید باشند خاکستری دیده میشن راه های مختلفی رو تست کردم ولی به نتیجه نرسیدم.
- به دیتاشیت مراجعه کردم و متوجه شدم بر خلاف پین 22 نمایشگر یعنی VDD که باید 3.3 ولت باشه، پین شماره 6 یعنی VCC باید 12 ولت باشه. البته ولتاژ کمتر رو هم تست کردم و جواب داد.
- وقتی منبع 12 ولت رو به پین VCC نمایشگر وصل می کنید، دیگه نیازی نیست VDD یعنی پایه 3.3 ولت رو به آردوینو وصل کنید. یعنی میتونه به هیچ جا وصل نباشه. کار میکنه
- سیم کشی مدار رو هم به شکل زیر ترسیم کردم تا دوستان راحت تر مونتاژ رو انجام بدهند.
در اینجا منبع جداگانه برای 12 ولت مورد نیاز VCC در نظر گرفته شده و GND منبع 12 ولت رو هم باید به GND نمایشگر یعنی پین 1 یا 24 وصل کنیم. مانند تصویر زیر: