سلام ماژول رله ۵ ولت ۱۰ آمپر برای یک بار سلفی حداکثر چند امپر میتونه تحمل کنه که خراب و عمرش کم نشه؟
سلام ماژول رله ۵ ولت ۱۰ آمپر برای یک بار سلفی حداکثر چند امپر میتونه تحمل کنه که خراب و عمرش کم نشه؟
در مورد همه این بارهای الکتریکی نمیتوان یک نظر مشترک داد و حتی برندهای مختلف با توان های یکسان هم ممکن است جریان لحظهای متفاوتی داشته باشند. بنابراین پیشنهاد میکنم با یک آمپرسنج کلمپی، پیک شدت جریان در لحظه شروع کار هریک از این بارها را جداگانه اندازه گیری کنید تا رله مناسب برای هر کدام از آنها را بتوانید انتخاب کنید.
برای خنثی کردن آسیب های بار سلفی، و افزایش عمر کنتاکتور های رله، معمولا از مدار اسنابر یا مدار RC استفاده می کنند.
آشنایی با مدار اسنابر و فایل راهنمای محاسبات آن
در یکی از دیدگاه ها در مورد تفاوت بار سلفی و بار مقاومتی پرسیده بودید.
انواع بارهای الکتریکی در زیر توضیح داده شده:
در حالت کلی، دو نوع بار الکتریکی وجود دارد:
- بارهای مقاومتی
- بارهای راکتیو
بارهای مقاومتی
بارهای مقاومتی (Resistive Loads)، از عناصر و اجزای مقاومتی خالص تشکیل شدهاند. در شرایط ایدهآل، همه توان تزریقی به بارهای مقاومتی برای کار صرف میشود. این توان، توان کاری (Working Power)، توان واقعی (True Power) یا توان حقیقی (Real Power) نامیده میشود.
بارهای راکتیو
بارهای راکتیو (Reactive Loads) کمی پیچیدهتر از بارهای مقاومتی هستند. این بارها علیرغم اینکه سبب افت ولتاژ میشوند و از منبع جریان میکشند، توان مفیدی صرف نمیکنند؛ زیرا توانی که از منبع میکشند کاری انجام نمیدهد و آن را به منبع باز میگردانند. این مورد، به دلیل ماهیت بارهای راکتیو است.
بارهای راکتیو میتوانند سلفی (Inductive) یا خازنی (Capacitive) باشند.
در بارهای سلفی، توان کشیده شده از منبع، بدون انجام کار مستقیم، شار مغناطیسی را ایجاد میکند. در حالی که، در بارهای خازنی توان صرف شارژ خازن میشود و مستقیماً کاری انجام نمیدهد. توانی که در بارهای راکتیو مصرف میشود و کار انجام نمیدهد «توان راکتیو» (Reactive Power) نام دارد. از آنجایی که معمولاً یک اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ وجود دارد، بارهای راکتیو با پیشفازی جریان (بارهای خازنی) یا پسفازی جریان (بارهای سلفی) نسبت به ولتاژ مشخص میشوند. مطلب کامل را در لینک زیر مطالعه کنید:
منبع: فرادرس
لینک مقاله کامل: انواع بارهای الکتریکی