اضافه کردن هیتسینک به ماژول lm2596

1 سال قبل
145 بازدید

0

درود خدمت عزیزان.

همانطور که در تصاویر مشاهده میفرمایید ، از دو هیتسینک‌ برای رو و زیر رگولاتور ۲۵۹۶ استفاده کردم. هیتسینکِ رویِ رگولاتور , با یه چسب دوطرفه ی انتقال حرارتی متصل شده. ولی برای هیتسینک زیری ، ابتدا محدوده ی مربع نارنجی در عکس رو تراشیدم تا به لایه ی مِسی برسم . بعد با عایق کردن قسمتهایی که با رنگ سبز مشخص شده ، ماژول رو روی هیتسینک قرار دادم . از خمیر انتقال حرارت برای پُر کردنِ فاصله ی بین قسمتِ تراشیده شده ی پشت بورد و هیتسینک استفاده کردم. ماژول با بارِ ۲۴ ولت و ۳.۷ آمپر تست شد. تقریبا ۱۲ دقیقه بدونِ مشکل زیرِ بار بود. فراموش کردم دمای هیتسینک زیری رو بگیرم ، ولی به اندازه  ای نبود که حتی بشه بهش گفت داغ شده.( خیلی گرم شده بود .میدونم واحد دقیقی برای بیانِ کمیت و کیفیت نیست ). هیتسینک رویی هم به نظر آنچنان تبادل دمایی انجام نمیداد .( خنک بود ) لطفا راهنمایی بفرمایید: 

آیا به صورت کلی در دراز مدت ، ممکنه این روشِ اتصال هیتسینک ، تأثیری بر روی خروجی مدار و یا کاهش عمر قطعاتِ مدار داشته باشه ؟ ( چون در کوتاه مدت که اتفاقی نیوفتاد)

آیا ولتاژ داشتنِ هیتسیک زیری ، طبیعیه؟ متناسب با ولتاژِ خروجی ، کم و زیاد میشه.( تقریبا هم اندازه ی ولتاژِ پایه ی دوم از سمتِ چپه)

بدونِ در نظر گرفتنِ اتصالِ هیتسینکِ زیری ، آیا هیتسینک رویی هیچ عملکردی به عنوان خنک کننده انجام میده؟

سپاس .

30 آذر 02 در 12:32
حامد ملک پور
29

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
1

با سلام

جناب اگر میخواهید جریان بالا استفاده کنید از کاهنده های 12 یا 20 آمپری استفاده کنید که برای این کار طراحی شده اند. و بر روی خود آنها هیت سینک قرار داده شده است و بدون مشکل کار میکنند.

ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 12 آمپر

ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 20 آمپر 300 وات

این ماژول نیز به صورت لحظه ای 3 آمپر هست و به صورت ثابت بین 1 الی 2 آمپر نمیدهد (البته به ولتاژ خروجی نیز بستگی دارد)

اینکه هیت سینک زیری ولتاژ دارد احتمال دارد از نویز های محیطی دارد جمع میکند.

در مورد اینکه این دما تاثیر در طولانی مدت دارد یا خیر؟ نیز به طور حتم تاثیر دارد و باعث آسیب رسیدن به قطعات داخلی ماژول می شود.

 

ویرایش اول:

در ماژول های تغذیه و درایور موتور ها ما 2 متغییر داریم

max Pulse Current , Continuous Current

که به فارسی جریان لحظه ای و جریان ثابت شناخته میشن.

حالا منظور چی هست. فرض کنید یک موتور دارید با جریان نامی 1 آمپر، اگر آن را زیر اسکوپ قرار بدهید در لحظه ای که موتور شروع به حرکت میکند یک جریان لحظه ای 2.5 الی 3 آمپری میکشد (در حد 0.2 ثانیه و سپس به جریان 0.2 آمپر کاهش پیدا میکند چون باری بر روی موتور نیست و درصورت قرار گرفتن بار نیز تا 1 آمپر بالا میرود.

در نتیجه در این شرایط شما باید یک درایور موتوری را انتخاب کنید که بتواند این جریان لحظه ای که موتور نیاز دارد را تامین کند و در ادامه مشکلی با جریان 1 آمپری زیر لود نداشته باشد.

در رگوراتور ها نیز همین مورد می باشد.وقتی یک رگواتور اعلام میکند 3 آمپری یعنی جریان لحظه این رگوراتور 3 آمپر می باشد (دلیل این امر اسم گذاری از سمت تولید کننده ها هست و از این رو کاریش نمیشه کرد با دانش به این قضیه پیش بروید بهتر هست) و در صورتی که شما این قطعه را زیر جریان کشی 3 آمپری قرار بدهید مشاهده میکنید به شددت داغ کرده و در انتها میسوزد.

میدانم بعضی از دوستان این کار را انجام داده اند و داغ هم نمیکند و مشکلی ندارد. دلیل این امر رو هم توضیح میدم.

هر قطعه اکترونیکی یک متغییری دارد به اسم وات (Power Dissipation) که میزان دمایی هست که می تواند به محیط بدهد که این مقدار یا در دیتاشیت محصول ذکر می شود یا نمی شود و باید حدودی حساب شود، که به جریان عبوری و ولتاژ خروجی بستگی دارد. (برای مثال جریان 3 آمپری با ولتاژ 2 ولت می شود 6 وات اما 1 آمپر 12 ولت می شود 12 وات در نتیجه IC برای تولید این 12 ولت فشار بیشتری رو تحمل میکند)

در مورد ماژول LM2596 اگر به دیتاشیت برند TI این محصول مراجعه کنید نوشته شده است 3 آمپر در لود و 4.5 آمپر در لحظه ای (که نشان از نسخه اورجینال این محصول هست)

چیزی که در بازار یافت می شود برند JM هست که نسخه چینی همین محصول هست و جریان 1 الی 1.5 آمپری ثابت و جریان لحظه ای 3 آمپر آن میشود.

در نتیجه در جا هایی که شما نیاز به بیشتر از 2 آمپر دارید از رگوراتور های آمپر بالاتر استفاده کنید که حداقل نصف اون جریان رو به شما جریان ثابت بدهد.

02 دی 02 در 05:30
محمد دمیرچی
4270

سپاس از توضیحات شما جناب دمیرچی . متوجه این جمله در پاراگراف دوم ، خط دوم نشدم ، آیا اشتباهِ تایپیه: و به صورت ثابت بین ۱ الی ۲ آمپر نمیدهد.  – حامد ملک پور 02-10-02 در 08:35

پاسخ ویرایش شد  – محمد دمیرچی 02-10-02 در 10:51

افزودن دیدگاه


انجمن کافه‌ربات © 1400