محدود کردن جریان LED

1 سال قبل
185 بازدید

0

سلام میخوام جریان LED رو محدود کنم از مقاومت نمی‌تونم استفاده کنم چون تلفات داره میخام تلفات خیلی پایین باشه ولتاژ ورودی من باتری لیتیومی تک سل هست (۳ولت تا ۴.۲ ولت) حالا چیکار کنم باید خروجی روی ۳.۳ تنظیم بشه حدودا مرسی LED هم ۳w هست

سوال دوم ببینید LED های پاور که ۱ وات هستند و مدل ۳ وات آنها هم وجود داره لومن ۱ وات ها بسته به کیفیت می‌تونه ۱۲۰ تا۱۰۰ لومن ۱۲۰ تا ۱۴۰ و ممکنه ۱۴۰ تا ۱۶۰ باشه در مورد سه وات ها می‌تونه ۲۲۰ تا ۲۴۰ لومن و یک مدل ۲۸۰ لومن هم بده آیا این تفاوت بین آنها وجود داره ؟ شما تست کردید یعنی کیفیت آنها در لومن آنها تأثیر گذاشته ؟ و سوال آخرم آیا LED 3w واقعاً توان ۳ وات میده ؟ 

15 بهمن 02 در 01:31
Moein
1

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
0

با سلام

در مورد سوال اول برای اینکه جریان را محدود کنید همیشه 2 راه وجود دارد

1. استفاده از مقاومت که نمیخواهید استفاده کنید

2. استفاده از ترانزیستور در حالت سویچینگ
در این روش مانند مدار های رگوراتور سویچنگ یک ترانزیستور در سیستم قرار میدهیم و از بین LED و ترانزیستور یک سیم به بیرون میکشیم این سیم را به عنوان ولتاژ رفرنس استفاده میکنیم. زمانی که ولتاژ به حد مشخصی رسید ترانزیستور را خاموش و دوباره از یک حدی کمتر شد ترانزیستور را روشن میکنیم.

در این حالت به دلیل خاموش و روشن شدن مداوم جریان کلی در یک محدوده ثابت باقی میماند.

این را نیز باید در نظر داشته باشید که ولتاژ باتری وقتی کمتر از 3.3 می شود این مدار وارد حالت یکسره روشن میشود و آرام آرام به سمت خاموشی میرود.

حتما از مدار محافظ باتری استفاده کنید که وقتی باتری به 2.8 ولت رسید خروجی را قطع کند تا به باتری آسیب وارد نشود.

در مورد سوال شما در مورد لومن نیز هر چقدر لومن بالاتر باشد شدتت نور و توان عملیاتی بیشتر می شود (البته در تعوری) به شخصه این موارد را نداشتم که با هم تست کنم ببینم چقدر تاثیر گذار هستن.

توان 3 واتی نیز حدودا همین میزان می باشد. از کد 3واتی دارم و در ولتاژ 3.3 ولت حدودا 700 میلی آمپر بدون محدود کردن جریان میکشد. که حدودا برابر 2.3 وات می شود.

و هرچقدر از توان بالاتر استفاده میکنید باید از هیت سینک بهتری برای خنک کردن استفاده کنید.

ویرایش اول:

با توجه به سرچ هایی کرده ام ماژول  LD06AJSA برای هدف شما می باشد. (نمیدانم در بازار داخلی پیدا بشود یا خیر)

اگر بخواهید خودتان بسازید از این آموزش برای ساختن برد مدار کنترلی مورد نظر استفاده کنید.

البته این را در نظر بگیرید تمامی ماژول های کاهنده که از نوع سویچنگ هستن دارای یک افت ولتاژ جزعی هستند (مانند lm2596 که در حدودا 1.1 ولت می باشد)

البته در زیر تست هایی که انجام دادیم ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 5 آمپر Mini560 بدون افت ولتاژ می باشد و می توانید با تغییر مقاومت های روی برد آن را بر روی 3.3 تنظیم کنید. (ولی مقداری بزرگ هست)

البته باز هم بخواهید بردی باشد که هم ولتاژ را فیکس کند هم جریان را فیکس کند باید از سری کاهنده/ افزاینده نیمه ایزوله استفاده کنید مانند ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده / افزاینده با قابلیت تنظیم جریان  اما در زمینه هزینه و ابعاد سایز بزرگی رو دارن. این نکته را نیز در نظر داشته باشید اکثر این ماژول های کاهنده افزاینده نیاز به حداقل ولتاژ ورودی 5 ولت دارند و کمتر از آن (تک سل باتری) کار نمیکنند.

در صورتی که می توانید از شدت نور خود بگذرید می توانید ولتاژ را با یک کاهنده به 3 کاهش بدهید و در این شرایط جریان کشی تا حدودی خودش محدود می شود.

یا می توانید با استفاده از کنترلر خطی LM317 جریان را محدود کنید و ولتاژ های بیشتری را به ورودی بدهید که در این شرایط می توانید از 2 سل باتری به صورت سری استفاده کنید تا ولتاژ شما همیشه بیشتر از 6 ولت باشد و با کنترل خطی جریان به سادگی جریان را کنترل کنید.

15 بهمن 02 در 06:13
محمد دمیرچی
4240

خب اون ترانزیستور چی بزارم مدارش میزارید ؟ LED هم یک دانه 3w است  – Moein 02-11-15 در 07:45

منظور شما رو گرفتم مبدلی هست بتونم باهاش این کار انجام بدم ؟ باید کاهنده افزاینده باشه یکی که این توان ۵ وات داشته باشه و من حدود ۳ وات بکشم ازش در ضمن ابعاد کوچیکی داشته باشه طبیعتاً باید توانش کم باشه که ابعاد کوچیک در بیاد مثلا hw_140 بزرگه  – Moein 02-11-15 در 07:49

پاسخ ویرایش شد  – محمد دمیرچی 02-11-15 در 11:13

بسیار عالی مهندس تا اینجا که فهمیدم باید از مقاومت استفاده کنم و مجبورم چون بخوام دو سل کنم بعد ولتاژ بیارم پایین جای دیگ ولتاژ 3.7 نیاز دارم که نباید از خروجی ماژول گرفته بشه آسیب می‌بیند چون ماژول افزاینده 400kv هست بت تشکر که به بنده کمک کردید شاید هم ماژول mini 560 خوب باشه  – Moein 02-11-15 در 05:00

خواهش میکنم  – محمد دمیرچی 02-11-16 در 05:11

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400