نمایشگر tft و SD card

4 ماه قبل
92 بازدید

0

سلام برای راه اندازی نمایشگر tft ۳.۵ اینچ میخوام تصویر از ماژول SD گرفته بشه و روی نمایشگر نمایش داده بشه و همزمان تاچ هم کار کنه ولی وقتی ماژول SD و نمایشگر همزمان به esp32 وصل باشن تاچ کار نمیکنه و وقتی ماژول SD از برد جدا بشه تاچ نمایشگر کار میکنه. هیچکدوم از پین ها مشترک نیست و حتی از پین های SPI مجزایی هم استفاده شده یعنی mosi, miso, sck بین دو ماژول مشترک نیست.

کتابخانه نمایشگر: TFT_eSPI.

درایور نمایشگر: ILI9488.

08 مرداد 03 در 10:59
عرفان پورامینایی
1

افزودن دیدگاه

2 پاسخ ثبت شده است
1

با سلام

اتفاقا باید از سیم های SPI مشترک استفاده بکنید.

یعنی LCD , SD بر روی یک پورت SPI باشن. یعنی پین های MISO,MOSI,CLK باید مشترک باشن و سایر پین ها به پین های دیگر وصل باشن (حتما پین های CS هر کدام از ماژول ها به پین های مختلف وصل باشن)

در این شرایط نمایشگر و SD کارت با هم کار میکنند. در مورد تاچ در صورتی که تاچ شما از نوع مقاومتی 4 سیم مستقیم باشد هیچ ارتباطی به پروتکل SPI ندارد و احتمالا مشکل در برنامه نویسی می باشد که قفل میشود

در صورتی که از تاچ های خازنی و یا مقاومتی که IC درایور دارن و به پروتکل SPI تغییر پیدا میکنند باز هم شرایط بالا را داریم و سیم های مشترک را مشترک میگیرید و پایه CS را به پین دیگری وصل میکنید.

داخل کانفیگ کتابخانه نیز جایی برای تنظیم این نوع تاچ در نظر گرفته شده است که برای تاچ های XPT2046 مورد استفاده قرار میگیرد. سایر تاچ ها باید از کتابخانه مربوطه برای این موضوع استفاده کنید.

#define TOUCH_CS 21 

در مورد نمایش عکس نیز از نویسنده کتابخانه TFT_eSPI یک کتابخانه دیگر داریم به اسم  JPEGDecoder که دقیقا برای همین موضوع طراحی شده است.

ویرایش اول:

عرض کردم نقشه سیم کشی را قرار بدهید. به هر حال.

در این سیم کشی شما یک خطا وجود دارد. برد ESP32 با 3.3 ولت کار میکند و ماژول SD Card هم با 3.3 ولت کار میکند. و زمانی که تغذیه از 5 ولت تامین میشود امکان دارد یک نویز بر روی لاین دیتا به وجود بیاید. برای رفع این مشکل باید رگوراتور روی ماژول SD Card را حذف بکنید. برای این موضوع به این تاپیک مراجعه بفرمایید.

09 مرداد 03 در 07:40
محمد دمیرچی
4220

سلام همون طور که گفتید از یک spi با cs های متفاوت استفاده کردم. تاچ روی نمایشگر مقاومتی هست با درایور xpt2046 اما باز هم این مشکل وجود داره و تا وقتی ماژول SD متصل باشه تاچ کار نمیکنه. حتی وقتی کدی روی esp32 اجرا میشه که توی اون از ماژول SD استفاده نشده باز هم تاچ مشکل داره. راهی برای حل این مشکل هست؟  – عرفان پورامینایی 03-05-09 در 12:07

با ویرایش سوال یک عکس از سیم کشی خود قرار میدهید. برای تغذیه ماژول SD Card از چه روشی استفاده کرده اید؟ و مدل ماژول SD Card را نیز مشخص بکنید ممنون میشم.  – محمد دمیرچی 03-05-10 در 05:21

پایه های ماژول طبق نامی که دارن به پایه های VSPI ESP32 متصل شدن برای تغذیه پایه vcc ماژول به ۵ولت ESP32 متصل شده.  – عرفان پورامینایی 03-05-10 در 01:53

تا وقتی که پایه‌ی MISO ماژول SD متصل باشه تاچ کار نمیکنه.  – عرفان پورامینایی 03-05-10 در 02:02

پاسخ ویرایش شد.  – محمد دمیرچی 03-05-12 در 05:03

افزودن دیدگاه

0

سلام من کار هایی که آقای دمیرچی فرمودن رو انجام دادم اما پاسخ نگرفتم.
خودم اومدم IC که روی ماژول هست رو برداشتم و پایه های سوکت کارت حافظه رو مستقیم به پین های ماژول وصل کردم. برای این کار کافیه طبق تصویر بعضی قسمت هارو به هم لحیم کرد.
و در آخر همه پین های mosi,miso,sck,cs رو با مقاومت های 10کیلو به 3.3ولت وصل کنید.

توی این حالت تاچ نمایشگر به خوبی کار میکنه.

21 مرداد 03 در 03:26
عرفان پورامینایی
1

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400