تستر باطری و تغیر مقاومت آن

3 روز قبل
31 بازدید

0

سلام این محصول 

https://roboeq.ir/products/detail/0801224/%D8%AA%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D9%84%DB%8C%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%85-%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AF%D9%84-XH-M240/

دقت بالایی در ظرفیت باطری داره اما دیر خالی میشه دشارژ با ۵۰۰میلی آمپر هست که قصد دارم اگر بشه دشارژ رو به ۱آمپر افزایش بدم یعنی با کاهش اهم مقاومت آجری از 8اهم به 4اهم یا ۴.۷اهم .

یکم رو مدار فکر کردم‌ و دیتاشیت قطعات رو در آوردم اما به طور کلی مقاومت آجری کنار باطری مورد تست هست و مثبت باطری مستقیم به مقاومت رفته و از طرف منفی با  ترانزیستور دو طرفه 8205a کنترل شده (این قطعه وقتی دستور از میکروکنترلر میگیره مقاومت آجری رو به مدار وصل میکنه من دیتاشیت اونو خوندم یه جا نوشته توانش ۱واته یه جا نوشته آمپر درین ۶آمپر هست دیتاشیتش به راحتی موجوده ممنون میشم بگین این قطعه چند آمپر تحمل داره این سوال اول ) بقیه ی مدار هم یه آمپری فایر هست با میکروکنترلر سوال دوم و اصلی اینه که مقاومت رو ۴اهم کاهش میشه کاهش داد یا نه .میدونم که سریع تر باطری رو خالی میکنه اما نمیدونم که با تغییر مقاومت آجری چه اتفاقی برای ماژول میفته ؟

چون تستر قدیمی هست و سالهاست دارم باهاش کار میکنم  جنس مرغوبی داره و گفتم اول بپرسم بعد مقاومت رو تغیر بدم .

در واقع تراشه ۸۲۰۵a اگر تا ۶آمپر تحمل کنه پس تغیر مقاومت مشکلی ایجاد نمیکنه . البته مورد بعدی قطعه یa63aهست که مقدار تلف شده رو به میکروکنترلر میفرسته و دو حالت هست که اگر کاهش مقاومت بدم یا نمیتونه درست بسنجه یا قطعه ها آسیب ببینن .یه موضوع دیگه هم اینه که احتمال میدم میکروکنترلر روی ۵۰۰میلی برنامه خورده باشه .خوشحال میشم نظر شمارو بدونم .

 

3 روز قبل
حامد ساسانی پور
61

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
0

با سلام

در مرحله اول در صورتی که میخواهید مقاومت آجری را به نصف کاهش بدهید از یک مقاومت آجری هم اندازه چیزی که دارید تهیه بکنید و به صورت سری با مقاومتی که دارد ببندید تا توان 2 برابر بشود و مقدار اهم نیز دقیقا نصف میشود.

در مورد جریان کشی ترانزیستور دیتاشیت را بررسی کردم حداکثر توان 5 آمپر می باشد (6 آمپر را پیدا نکردم) و توان کاری این پک ترانزیستور در دما 25 درجه 2 وات می باشد و با گرم شدن ترانزیستور به 1.6 وات کاهش پیدا میکند.

با توجه به اینکه دارید یک عدد باتری را اندازه گیری میکنید. (4.2 ولت) با جریان کشی (فرض میکنیم 4 اهم - که میشود 4.4 وات) به صورت حتمی این ترانزیستور توان این فشار را ندارد و باید آن را تقویت بکنید.

در 8 اهم نیز میشود 2.2 وات.

نحوه محاسبه به این صورت می باشد.

V=R.I
W=V.I
W= V.V/R


در نهایت به این opamp A63a میرسیم که همان LM321 هست.

این دقیقا در سمت میزان افت ولتاژی که به وجود می آید را اندازه گیری میکند و تقویت میکند و به میکروکنترلر میدهد.

دلیل این امر این می باشد که در زمان جریان کشی از طریق این مقاومت آجری یک افت ولتاژ جزعی ایجاد می شود و این افت ولتاژ خیلی کوچک می باشد. (طبق قانون اهم V=R.I با کاهش اهم و جریان 1 آمپری ولتاژ وارد محدوده میلی ولت می شود)

در این شرایط ADC میکرکنترلر نمیتواند با دقت مناسب این ولتاژ میلی ولتی را اندازه گیری بکند. برای همین با استفاده از آمپلی فایر این ولتاژ تقویت میشود تا در رنج میکروکنترلر برود.

حال اینکه به درستی اندازه گیری میشود یا خیر.

در مرحله اول پیشنهاد میکنم خروجی این opamp را با استفاده از مولتی متر اندازه گیری بکنید که به رنج حداکثری میکروکنترلر رسیده است یا خیر (نزدیک 5 ولت هست یا نه) اگر کمتر از 2 یا 1 ولت بود در این مرحله مشکلی پیش نمی آید. و احتمالا با اضافه کردن مقاومت و تقویت ترانزیستور بتوانید خروجی مورد نظر خود را ایجاد بکنید.

در صورتی که سطح ولتاژ بالا بود به احتمال بالا این برد برای جریان 0.5 آمپری طراحی شده است و نمیتوانید آن را تغییر بدهید.

البته میتوانید یک برد دیگر طراحی بکنید که خودتان بر اساس نیاز خود و کد مناسب کار خود آن را پیاده‌سازی بکنید.

19 ساعت قبل
محمد دمیرچی
4240

سلام .به عنوان سوال اول چرا از این ترانزیستور ۲وات استفاده کردن حتی با مقاومت خودشون ؟ سوال دوم خب ۵۰۰میلی از این ترانزیستور عبور میکنه چرا داغ نمیکنه ؟چون من دست زدم بهش و هیچ گرمایی نداشت . چون مقاومت آجری داغ میشه من اونو با سیم به بیرون برد انتقال دادم . عجیب برام اینجاست که این ترانزیستور چرا داغ نمیشه ؟یا حتی یه گرمای کم .به عبارت واضح تر مثل یک تیکه سیم میمونه. و سوال سوم من یکی دیگه از این ترانزیستور ها دارم برای تقویت کردن فکر کردم که اونو با ترانزیستور فعلی موازی کنم فقط موردی که میمونه گیت هست آیا با این کار ولتاژ گیت ضعیف نمیشه؟  – حامد ساسانی پور 03-10-01 در 09:36

در مرحله اول چون نقشه مدار را ندارم، احتمالا در این مدار آمده است 2 ترانزیستور را موازی کرده باشد که توانش را افزایش داده باشد. پس توان از 2 وات به 4 وات میرسد که برای این محدوده اوکی هست. در مورد عوض کردن ترانزیستور نیز باید خدمت شما عرض بکنم که از ترانزیستور هایی که توان بالا ولی از Vgs پایینی برخوردار هستند استفاده بکنید. به این صورت مشکلی در سمت ولتاژ گیت پیش نمی آید.  – محمد دمیرچی 03-10-01 در 11:07

ترانزیستور ۸۲۰۵در واقع دوتا ماسفت n جداگانه هست در یک تراشه ۶پایه اما در این مدار من که نگاه میکنم در واقع ۶پایه با موازی کردن شده ۳پایه گیت سورس و درین .با این حالت میتونم از یه ماسفت که ولتاژ گیت پایین داره استفاده کنم? به جای این ترانزیستور؟ البته دمای این تراشه یا ترانزیستور هم در حالت کار بین ۲۱و ۲۲دمای میکروکنترلر هم ۲۱هست کل دمای برد همینقدر هست .فقط منتظر موندم که ولتاژ آپ آمپ رو وقتی ولتاژ باطری پایین اومد چک کنم اما زمانی که ولتاژ باطری ۳.۷بود ولتاژ خروجی آپ امپ حدود ۳.۲بود . وقتی هم که باطری به ۲.۸ولت ولتاژ‌ تخلیه رسید ولتاژ آپ امپ ۲.۷بود غالبا‌ ماسفت های من ولتاژ گیت زیر ۱۰ولت ندارن خودتون ماسفتی سراغ ندارید که گیت اون زیر ۱۰ولت باشه ؟ چون در دیتاشیت همین ۸۲۰۵ نوشته گیت با ۲.۵هم تحریک میشه .  – حامد ساسانی پور 03-10-01 در 11:33

افزودن دیدگاه


انجمن کافه‌ربات © 1400