استفاده از مدار اینورتر آماده و تقویت کردن ماسفت های پل h

3 سال قبل
1410 بازدید

0

سلام. من یه اینورتر برا درک بهتر پل hخریدم مدل mig200w.. البته تو سایت های معتبر خارجی سینوسی کامل تو توضیحاتشون ذکر کردن(در صورتی که آی سی کنترل کننده ی پل h 7500هست که یه آی سی pwmهست) حالا مهم برام پل hیا بخش تبدیل 311ولت dcبه 220ولت AC 50 هرتز بود.. 

سوال اول چرا فازمتر رو به هر کدوم از خروجی ها که  میزنم روشن میشه؟ قطعا بدون نول ممکن نیست هیچ قطعه ای روشن بشه ولی روشن میشه پس نول داره فقط نمیدونم کدومه. 

سوال دوم.. 

اومدم از گیت دو ماسفت بخش اولی (ماسفت های سوئیچ زنی بخش بوستر 12به 220فرکانس بالا) سیم کشی کردم تا به گیت دوتا ماسفت دیگه وصل کنم (جهت ارتقای مدار ) چیزی که دیدم عجیب بود ماسفت های روی خود مدار اینورتر داغ نمیکردن اما ماسفت های من داغ میشدن.. (ماسفت من 3205 هست و ماسفت های روی اینورتر p60nf06) 

فکر کنم مدل تقویت کننده های ترانزیستوری لازمم باشه. ولتاژ گیت شون  5.5ولت هست 

سوال سوم.. چک کردم تا ماسفت های پل h در حالت کلید زنی مقاومت دارن(آی سی کنترل پل hرو جداگانه  روشن کردم پراب هارو گذاشتم رو سورس و درین ماسفت ها. اینجوری مقاومت رو به دست آوردم) دوتا  از اونا 200اهم و دوتای دیگه  85اهم هست. 

چون اهم دارن مثلا اگر220ولت 4آمپر از پل h عبور بدم در ترانزیستور 85اهمی با گذر 4آمپر 1300وات از ماسفت عبور میکنه و خب حداکثر وات مجاز 147هست.(irf740 )که ماسفت تحمل نمیکنه برای پایین تر آوردن اهم از 85 به پایین چه راه حل هایی هست.؟ یا اصلا لازمه بیاد پایین یا نه؟ 

سوال پنجم.. آی سی بخش کنترل پل h 7500هست آیا میتونم بجای irf740 از 13007 یا 13009 استفاده کنم؟ ماسفت irf740 جریان نمی‌کشه صرفا ولتاژ میخواد اما 13007 فکر کنم آمپر هم بخواد به همین خاطر شماره آیسی کنترلر رو گفتم. (ولتاژ گیت دو ماسفت پل اچ 1.5ولت و ولتاژ گیت دو ماسفت دیگر 3.5ولت هست)

سوال ششم.. 

اگر 13007 یا 13009رو با ولتاژ های 1.5ولت و 3.5ولت راه اندازی بشن آیا ic7500 داغ میشه؟ 

عکس های مدار اینورتر. قسمت سیاه شده مال در آوردن آی سی 7500بود زیر آیسی چسب زده بودن و آیسی بیرون نمی اومد آی سی هم معیوب بود و نقطه ی فاز درستی ارائه نمی‌داد.آی سی smdو داشتم از نوع بزرگ گذاشتم. 

ماسفت های پل hرو از برد جدا کردم و انتقال دادم روی هیت سینگ.

تمام قسمت ها علامت زده شده ولتاژ گیت بوستر 5.5ولت بود... دوتا گیت هست من به این دوتا دوتا سیم وصل کردم و بردم به گیت دو ماسفت وصل کردم اما خب ماسفت های من داغ میشدن در صورتی که ماسفت های رو مدار خنک بودن.. و خب سیم های اضافی رو از رو برد جدا کردم و العان به این فکرم که تقویت کنم ولتاژ گیت رو برای تحریک ماسفت 3205 

ولتاژ گیت های پل hرو هم بالا در متن سوال آوردم. فقط اهم ماسفت های پل hرو با وصل کردن پراب مولتی متر به درین و سورس ماسفت ها فهمیدم..

14 خرداد 01 در 09:23
حامد ساسانی پور
63

با سلام با ویرایش سوال عکس از مدار نیز قرار بدهید و علامت بزنید که کجا های مدار را تغییر می دهید و کجا ها را بررسی کرده اید.  – محمد دمیرچی 01-03-16 در 05:20

سلام. همون طور که فرمودین سوال رو ویرایش کردم وعکس هارو گذاشتم و جاهای مورد نظر رو برچسب زدم. خدمت شما  – حامد ساسانی پور 01-03-17 در 10:31

جناب دمیرچی پاسخی ندادید هنوز!  – حامد ساسانی پور 01-03-18 در 07:11

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
0

با سلام

با بررسی هایی که انجام دادم به نظر میرسد که IC7400 مربوط به SMPS می باشد. لینک دیتاشیت

اگر دیتاشیت اشتباهی را بررسی کرده ام لطفا دیتا شیت درست را برای بنده ارسال کنید.

پاسخ سوال اول:

این را در کامنت ها به شما عرض کردم که چون رفرنس زمین در سیستم شما وجود ندارد فاز متر به درستی کار نمیکند.

پاسخ سوال دوم:

درست هست که شما ترانزیستور خود را از نظر جریان و آمپر تقویت کرده اید اما ترانزیستور کندتر و دارای امپندانس داخلی بالاتری را انتخاب کرده اید که باعث می شود مدار نتواند به درستی کار کند و ترانزیستور های شما شروع به داغ کردن بکند.

به مقدار های RDS و Rise Time و Fall Time باید توجه بکنید.

پاسخ سوال سوم:

مقاومت داخلی ترانزیستور در زمان کارکرد زیاد مورد بررسی قرار نمیگیرد. بیشتر سویچ زنی و زمان روشن و خاموش شدن و پالس برگشتی بررسی می شود که با اسیلوسکوپ بررسی می شود.

پاسخ سوال چهارم (پنجم):

شما نمی توانید در جایی که از ترانزیستور NPN استفاده شده است از ترانزیستور N-Mosfet استفاده کنید.

ترازیستور های N-Mosfet از یک سطح ولتاژ خاصی روش کامل می شوند و 2 سر درین و سورس را به هم وصل میکنند

اما در ترانزیستور NPN با توجه به ولتاژ و جریانی که به پایه بیس داده می شود 2 سر کلکتور و امیتر به هم وصل می شوند و این مقدار کم و زیاد می شود و برای همین هست که بر سر پایه بیس مقاومت های زیادی استفاده می شود.

22 خرداد 01 در 08:58
محمد دمیرچی
4280

سلام ممنون از شما.. دیتاشیتی که برسی کرده اید درست است.( فعلا پاسخ اول و دوم رو میپرسم ) در قسمت پاسخ سوال اول گفتین رفرنس زمین درست هست البته دلیل این که چرا ترانزیستور ها بسوزن رو نفهمیدم چون در سیستم های حصار برقی منفی را زمین میکنن و مثبت به حصار وصل میشه. اونا هم اینورتری هستند. حالا نظرتون چیه با مقاومت به زمین وصل بشه مثلا مقاومت 5کیلو یا 10کیلو.. هدف مشخص شدن فاز به صورت قطعی هست یا این روش یا اصلا قبل پل h ولتاژ 311ولت dc منفی اون رو به زمین وصل کنیم..؟ اما در پاسخ دوم... من Fall Timeو Rise Time دو ماسفت p60nf06رو با irf3205 برسی کردم تفاوت زیادی با هم نداشتن در نانو ثانیه هاشون (اگر دیتاشیتشون رو باهم مقایسه کنید که عالی میشه) در واقع گیت 3205 تا 30ولت تحریک میشه اما گیت اون یکی تا 20ولت هست و از اونجایی که ولتاژ آی سی 7500 حدودا 5.5ولت بود میزان اهم بین سورس و درین 3205 رو برسی کردم 950اهم عملا شده مقاومت 1کیلو به نظرم باید با درایو ترانزیستوری ولتاژ گیت رو تقویت کنم نظرتون چیه و اگر شما هم با تقویت گیت موافق هستید یه مدار که گیت رو تقویت کنه رو شماتیکش رو اگر زحمتی براتون نیس رو کاغذ بکشید یه مدار خودم داشتم هم خودش داغ کرد هم به 7500آسیب و حالا پین 10این آیسی اختلال داره. (البته همیشه رو یه مدار جداگونه تست میکنم بعد اگر اوکی بود میرم رو خود مدار اصلی که اوکی نبود و 7500خراب شده. )  – حامد ساسانی پور 01-03-22 در 12:35

سلام.فکر کنم فراموش کردین پاسخ بدین.جهت یادآوری  – حامد ساسانی پور 01-03-28 در 06:59

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400