مدار برای جمع آوری اطلاعات آماری تولید

2 سال قبل
604 بازدید

0

سلام. برای ثبت آمار تولید یک دستگاه، نیاز به مجموعه ای دارم که به شرح زیر کار کنه.

فرض کنید خود دستگاه یک شناسه داره مثلا 1. همراه این دستگاه ابزارهای مختلف قابل استفاده هستند (قالب) که هر ابزار کد منحصر به فرد خودش را داره. در موقع کار فقط یک ابزار همراه با دستگاه کار میکنه. علاوه بر این کاربر دستگاه هم شناسه خودش را داره (مثل کد پرسنلی) و در هر زمان یک یا دو کاربر مشغول کار با دستگاه هستند. انتظار من از مجموعه مدار مورد نظر اینه که با هر بار تحریک یک میکروسویچ که روی دستگاه تولیدی قرار گرفته، پالس را دریافت کنه و یک کد شامل شناسه دستگاه، شناسه ابزار و شناسه کاربر ها همراه با تاریخ و ساعت در حافظه ذخیره کنه و هر موقع که خواستم با اتصال کامپیوتر روی شبکه بی سیم (مودم وای فای) اطلاعات را دریافت و در نرم افزار اکسل باز کنم و همینطور بتونم اطلاعات قبلی روی حافظه را پاک کنم. سرعت کار دستگاه تولیدی حداکثر دو سیکل در ثانیه، حداکثر تعداد سیکل ها در طول روز 12000، حافظه مورد نیاز برای ذخیره اطلاعات حداکثر برای 2 ماه، شناسه هر دستگاه تولیدی ثابت است (برای هر دستگاه تولیدی یک مجموعه مدار در نظر میگیرم)، معرفی شناسه ابزار و کاربرها بصورت RFID در شروع هر دور تولید. در نهایت اگر خروجی کار خوب بود احتمالا برای 5 تا 10 تا دستگاه این پروژه را اجرا کنم.

ممنون میشم اگر راهنمایی کنید که برای این کار چه برد و ماژول هایی نیاز هست. ترجیح خودم آردوینو است به خاطر عمومیت و در دسترس بودن. این را هم باید اضافه کنم که من تخصصی در این زمینه ندارم و به عنوان یک سرگرمی از یک طرف و از طرف دیگه برای بالا بردن اتوماسیون کار بهش فکر میکنم. 

تشکر از توجه شما   

19 مهر 01 در 09:27
رضا مهدی پور
19

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
1

باسلام

برای مغز اصلی این سیستم پیشنهاد بنده استفاده از ESP32 میباشد به دلیل اینکه این میکرو قابلیت اتصال به WiFi و BT را در داخل خود دارد و نیازی به اضافه کردن قطعه دیگری نیست. همچنین برای پروگرام کردن این میکرو شما مشابه آردوینو عمل میکنید و فقط کافی است این میکرو را نیز در لیست میکرو های نرم‌افزار آردوینو اضافه کنید.

برای اضافه کردن این میکرو به لیست میکرو های نرم‌افزار آردوینو می توانید از این لینک استفاده کنید.

میکرو پیشنهادی بنده این مدل می باشد البته می توانید از مدل های مشابه نیز استفاده کنید.

برای سمت خواندن اطلاعات کارت توسط میکرو شما نیاز به یک ماژول خواندن NFC دارید که برای این موضوع می توانید از  ماژول RC522 برای این امر استفاده کنید. برای راه‌اندازی این ماژول به برد ESP32 می توانید از این آموزش استفاده کنید.(فقط توجه داشته باشید این آموزش برای آردوینو نوشته شده است. برای این که با ESP32 راه‌اندازی کنید فقط کافی است شماره پایه های میکرو را عوض کنید.)

برای ذخیره سازی اطلاعات بر روی میکرو می توانید از یک خشاب SD Card استفاده کنید مانند این مدل و قرار دادن یک حافظه در این خشاب و وصل کردن این ماژول به میکرو می توانید اطلاعات را در آن ذخیره کنید.

می توانید از این آموزش نیز استفاده کنید و ساعت را نیز به سیستم خود نیز اضافه کنید.

برای اتصال اولیه این برد ها به هم دیگر نیز از برد برد و سیم جامپر می توانید استفاد کنید.

مابقی قضیه به برنامه نویسی شما و دستور هایی که میخواهید انجام بشود بر میگردد.

ویرایش اول:

در مورد استفاده از برد دیگری به جای ESP32 می توانید از انواع برد های آردوینو استفاده کنید همگی می توانند کار شما را انجام بدهند.

اگر از ماژول ESP32 استفاده کنید نیازی به ماژولی برای WIFI ندارید چون خود ESP32 دارای WIFI است و در صورتی که بخواهید از آردوینو استفاده کنید باید یک ماژول ESP32 یا ESP8266 هم تهیه کنید و به آردوینو وصل کنید تا آردوینو دارای WIFI بشود.

خود برد ESP32 ساعت داخلی دارد و نیازی به استفاده از ماژول های ساعت ندارد. فقط پس از روشن شدن برد این ساعت تنظیم نمی باشد از این رو نیاز دارد به یک WIFI وصل بشود تا تاریخ و ساعت داخلی خودش را آپدیت کند برای این موضوع نیز بالاتر آموزش استفاده ازش را قرار داده ام. از ماژول DS3231  می توانید استفاده کنید تا ساعت را تنظیم کنید و پس از ریست شدن اطلاعات نپرد. اما در صورتی که شبکه اینترنت دارید نیازی به این کار نمی باشد.

تمام ماژول هایی که بالاتر معرفی کردم همگی برای برد های آردوینو و انواع ESP , STM قابلیت استفاده را دارند و کتابخانه اکثر آنها نیز مشترک می باشد.

20 مهر 01 در 08:15
محمد دمیرچی
4220

سلام و تشکر بابت وقتی که برای پاسخ دهی صرف کردید. میشه لطفا راهنمایی کنید که برای جایگزینی ESP32 با آردوینو: 1- چه مدل آردوینو یی برای این کار کفایت میکنه؟ 2- ماژول وای فای مورد نیاز کدام مدل ه؟ 3- برای رفع نیاز به اینترنت برای دریافت ساعت و تاریخ، چه ماژولی نیاز هست؟ 4- ماژول خواندن NFC و خشاب SD Card که بالا معرفی کردید قابل استفاده هستند؟  – رضا مهدی پور 01-07-23 در 11:30

پاسخ ویرایش شد  – محمد دمیرچی 01-08-01 در 06:05

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400