با سلام
این 96 درصد راندمان بیشینه کاهنده ها هستند. با توجه به دیتاشیت محصول می توانید ببینید در چه بازه ای بیشترین بازده ای را دارد اما به صورت تقریبی برای کاهنده ها بازده ای بین 80 الی 96 درصد می باشد که نسبت به افزاینده ها بازده خیلی خوبی دارند.
در مورد چند آمپر ساعت هم این یک معادله نسبت به زمان می باشد و نمی توانید از ولتاژ و جریان به صورت جدا حساب کنید.
https://convert-formula.com/a-h-mAh
وقتی روی پاور بانک نوشته میشود 1AH یعنی می توانید جریان 1 آمپری را به مدت 1 ساعت تامین کنید.چیزی که می توانید تبدیل کنید توان می باشد وقتی شما در خروجی 5 ولت 2 آمپر می کشید یعنی 10 وات انرژی دریافت می کنید و در سمت باتری 10 وات می شود تقسیم 10 بر 3.7 که می شود 2.7 آمپر که باید به این معادله اطلاف انرژی را نیز اضافه کنید که چیزی در حدود 3 الی 3.2 آمپر سمت باتری جریان کشی می شود. و در صورتی که باتری شما 1AH باشد باتری شما می تواند به اندازه 20 دقیقه جریان دهی کند و پس از آن تمام می شود. چون جریان کشی 3 برابر ظرفیت نامی باتری می باشد. پس مدت زمان نیز تقسیم بر 3 می شود.
حالا در مورد سؤال شما اگر باتری های شما 2AH ساعت باشد و به صورت سری وصل بشود باز هم ظرفیت 2AH می باشد.
حال مورد بررسی شما اگر در خروجی شما 5 ولت 2 آمپر دریافت کنید باز می شود 10 وات و 10 وات در 32 ولت می شود 0.32 آمپر که با حساب اتلاف 0.35 حساب کنیم شما باید برای 5.71 ساعت بتواند این خروجی را به شما بدهد.
و در حالت بوست نیز جمع 8 سل باتری می شود 16AH ساعت که با حساب 3 آمپر جریان کشی در همین شرایط به شما 5.3 ساعت جریان دهی میکند.
این را باید توجه داشته باشید تمامی این محاسبه حدودی هستند و به صورت دقیق بررسی نشده اند و کلی شرایط محیطی بستگی دارد.
پیشنهاد میکنم هر 2 روش را ببندید و با استفاده از مولتی متر بررسی کنید جریان کشی شما در هر حالت به صورت دقیق چقدر می باشد و در ظرفیت باتری حساب کنید که دقیقا چند ساعت به شما جریان دهی میکند.
عامل دیگری که در بوست نیز تاثیر دارد سطح ولتاژ می باشد چون باتری های لیتومی بین 4.2 الی 3 ولت کار میکنند و هر چقدر ولتاژ پایینتر می آید عملیات بوست سختتر می شود و بازده کاهش می یابد. اما در مورد کاهنده این مورد وجود ندارد و چون ولتاژ بالا می باشد کاهش ولتاژ تاثیری در سیستم ندارد اما پیشنهاد میکنم ولتاژ را خیلی نیز بالا نبرید چون بازده باز کاهش می یابد.
ویرایش اول:
بله می توانید از این نوع مدار ها نیز استفاده کنید. اون مداری که بر روی باتری ها مدار محافظ باتری هست برای نمونه شماتیک این مدار محافظ برای باتری تک سلولی را در زیر قرار می دهم.
ترانزیستور را متوجه نشدم در چه حالتی میخواهید ببندید. این مورد دیود را نیز بر این اساس گفت که احتمالش هست. در بهترین شارژر ها و محافظ ها نیز همیشه درصد خطا وجود دارد برای نمونه عرض میکنم امکان دارد شارژر گوشی شما نیز یه لحظه اشتباه کند و 220 ولت را به گوشی شما بدهد. برای همین می باشد که در خود شارژ در سمت 220 ولت و 5 ولتش از یک فیوز فیکس جریان استفاده شده است که جلو این ولتاژ را بگیرد و در صورتی که ولتاژ بالا خواست عبور کند این را با جریان زیاد تشخیص بدهید و فیوز بسوزد. در خود گوشی هم کلی محافظ وجود دارد که این موارد را بررسی کند.
همه این ها احتمالات می باشد و حتی در مورد اون ماژول بوستر که بحث کردید که اگر ماژول خراب بشود 4 ولت می شود و امکان سوختن وجود ندارد این احتمال وجود دارد مسیر فیدبک دچار مشکل بشود و به جای 5 ولت به شما 30 ولت بدهد.