محاسبه ظرفیت پاور بانک..

2 سال قبل
414 بازدید

0

سلام

پاور ها برد افزاینده ولتاژ دارن یعنی 3.7به 5ولت و در واقع پاور بانک 10000هزار در 3.7هست نه در 5ولت طبق محاسبه ظرفیت واقعی پاور بانک 10هزار در 5ولت 6500هست. 

خب این مال افزاینده است اما من میخوام اتلاف انرژی رو کاهش بدم یعنی میخوام32ولت 2آمپر (8باطری 2آمپر واقعی ) رو تبدیل کنم به 5ولت

اگر موازی بودن و. افزاینده میشد 16000هزار اما چون کاهنده است میخوام بدونم ظرفیتم در 5ولت چیه لطفا با فرمول. و راستی راندمان کاهنده 96درصد هست. یعنی 4درصد اتلاف داریم. 

04 آبان 01 در 08:03
حامد ساسانی پور
61

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
0

با سلام

این 96 درصد راندمان بیشینه کاهنده ها هستند. با توجه به دیتاشیت محصول می توانید ببینید در چه بازه ای بیشترین بازده ای را دارد اما به صورت تقریبی برای کاهنده ها بازده ای بین 80 الی 96 درصد می باشد که نسبت به افزاینده ها بازده خیلی خوبی دارند.

در مورد چند آمپر ساعت هم این یک معادله نسبت به زمان می باشد و نمی توانید از ولتاژ و جریان به صورت جدا حساب کنید.

https://convert-formula.com/a-h-mAh

وقتی روی پاور بانک نوشته میشود 1AH یعنی می توانید جریان 1 آمپری را به مدت 1 ساعت تامین کنید.چیزی که می توانید تبدیل کنید توان می باشد وقتی شما در خروجی 5 ولت 2 آمپر می کشید یعنی 10 وات انرژی دریافت می کنید و در سمت باتری 10 وات می شود تقسیم 10 بر 3.7 که می شود 2.7 آمپر که باید به این معادله اطلاف انرژی را نیز اضافه کنید که چیزی در حدود 3 الی 3.2 آمپر سمت باتری جریان کشی می شود. و در صورتی که باتری شما 1AH باشد باتری شما می تواند به اندازه 20 دقیقه جریان دهی کند و پس از آن تمام می شود. چون جریان کشی 3 برابر ظرفیت نامی باتری می باشد. پس مدت زمان نیز تقسیم بر 3 می شود.

حالا در مورد سؤال شما اگر باتری های شما 2AH ساعت باشد و به صورت سری وصل بشود باز هم ظرفیت 2AH می باشد.

حال مورد بررسی شما اگر در خروجی شما 5 ولت 2 آمپر دریافت کنید باز می شود 10 وات و 10 وات در 32 ولت می شود 0.32 آمپر که با حساب اتلاف 0.35 حساب کنیم شما باید برای 5.71 ساعت بتواند این خروجی را به شما بدهد.

و در حالت بوست نیز جمع 8 سل باتری می شود 16AH ساعت که با حساب 3 آمپر جریان کشی در همین شرایط به شما 5.3 ساعت جریان دهی میکند.

این را باید توجه داشته باشید تمامی این محاسبه حدودی هستند و به صورت دقیق بررسی نشده اند و کلی شرایط محیطی بستگی دارد.

پیشنهاد میکنم هر 2 روش را ببندید و با استفاده از مولتی متر بررسی کنید جریان کشی شما در هر حالت به صورت دقیق چقدر می باشد و در ظرفیت باتری حساب کنید که دقیقا چند ساعت به شما جریان دهی میکند.

عامل دیگری که در بوست نیز تاثیر دارد سطح ولتاژ می باشد چون باتری های لیتومی بین 4.2 الی 3 ولت کار میکنند و هر چقدر ولتاژ پایین‌تر می آید عملیات بوست سخت‌تر می شود و بازده کاهش می یابد. اما در مورد کاهنده این مورد وجود ندارد و چون ولتاژ بالا می باشد کاهش ولتاژ تاثیری در سیستم ندارد اما پیشنهاد میکنم ولتاژ را خیلی نیز بالا نبرید چون بازده باز کاهش می یابد.

ویرایش اول:

بله می توانید از این نوع مدار ها نیز استفاده کنید. اون مداری که بر روی باتری ها مدار محافظ باتری هست برای نمونه شماتیک این مدار محافظ برای باتری تک سلولی را در زیر قرار می دهم.

ترانزیستور را متوجه نشدم در چه حالتی میخواهید ببندید. این مورد دیود را نیز بر این اساس گفت که احتمالش هست. در بهترین شارژر ها و محافظ ها نیز همیشه درصد خطا وجود دارد برای نمونه عرض میکنم امکان دارد شارژر گوشی شما نیز یه لحظه اشتباه کند و 220 ولت را به گوشی شما بدهد. برای همین می باشد که در خود شارژ در سمت 220 ولت و 5 ولتش از یک فیوز فیکس جریان استفاده شده است که جلو این ولتاژ را بگیرد و در صورتی که ولتاژ بالا خواست عبور کند این را با جریان زیاد تشخیص بدهید و فیوز بسوزد. در خود گوشی هم کلی محافظ وجود دارد که این موارد را بررسی کند.

همه این ها احتمالات می باشد و حتی در مورد اون ماژول بوستر که بحث کردید که اگر ماژول خراب بشود 4 ولت می شود و امکان سوختن وجود ندارد این احتمال وجود دارد مسیر فیدبک دچار مشکل بشود و به جای 5 ولت به شما 30 ولت بدهد.

07 آبان 01 در 08:52
محمد دمیرچی
4220

سلام. جناب دمیرچی عزیز. می‌دانید حقیقت میترسم باطری مال دریل شارژی است و من زیاد استفاده ندارم به فکر رفتم که بکنم پاور بانک اما مشکل اینجاست که میترسم این مبدل یهو بسوزد و تمام 34ولت را به گوشی منتقل کند. پاور بانک اگر برد افزاینده آن سوخت ولتاژ به 4ولت افت می‌کند و خطری ندارد اما در روش من خطر به شدت بالاست آیا روشی دارید که این خطر را کنترل کنم؟  – حامد ساسانی پور 01-08-15 در 07:32

خوب اگر برای دریل می باشد. باتری ها را از روی برد اصلی باز نکنید و پایه جا باتری اش را پیدا کنید و داخل آن مدار ها را قرار بدهید و خروجی را از آن بگیرید. برای این که یه وقت مدار به مشکل نخورد و ولتاژ بالا وارد گوشی نشود مدار های محافظت از ولتاژ بالا داریم . ساده‌ترین نوع آن استفاده از دیود TVS می باشد که می توانید از مدل 5 ولتی آن استفاده کنید برای این موضوع. برای مثال کد SMBJ5.0A را می توانید استفاده کنید  – محمد دمیرچی 01-08-16 در 06:25

خب این دیود TVS 5ولت مثل این که در سایت موجود نیست. عمل این دیود چگونه است یعنی اگر ولتاژ از 5ولت بیشتر شود قطع می‌شود یا نه لطفا ساده توضیح دهید.  – حامد ساسانی پور 01-08-16 در 06:06

بله این دیود را باید از بیرون تهیه کنید. این دیود وقتی ولتاژ حدودا بالاتر از 5.5 (در دیتاشیت به صورت دقیق ذکر شده است) برود شروع میکند به جریان کشی و شکست ولتاژ تا جایی که از سطح تحمل دیود بالاتر برود و در آن نقطه دیود می سوزد و اتصال کوتاه می شود و ولتاژ را به 0 کاهش می دهد در اینجا در صورتی که مدار محافظ جریان فعال نشود باتری را کامل خالی میکند (این نکته را نیز باید بگم که گاهی پیش می آید پس از سوختن دیود اتصال کوتاه نشود و دیود از مدار خارج شود و ولتاژ بالا به سمت قطعه شما برود.  – محمد دمیرچی 01-08-17 در 03:35

سلام. خب این هم که چیز بدی هست یعنی این دیود هم قابل اعتماد نیست... میتونم به جای رله از ماسفت استفاده کنم؟ مدار شارژر هست اما رله سرعت پاسخ دهی ثانیه ای داره. این مدار وقتی ولتاژ باطری به حد معین رسید شارژ رو قطع میکنه. میتونم مدار رو برعکس بزارم یعنی این مدار رو روی 5.4فیکس کنم (پتانسیومتر داره) و اگر کاهنده سوخت ولتاژ بالای 5ولت به مدار میره و مسیر شارژ قطع میشه.. استفاده ازش آسونه اما یک مشکل هست قبلا خونده بودم ماسفت ها در برابر جریان ثابت یا حالت اتصال کوتاه می‌سوزند.. و عملا چون میخوام جای رله از ماسفت استفاده کنم ماسفت رو کاملا باز میکنه. آیا ماسفت ها در این صورت می‌سوزند یا مشکلی ندارن.. چون که برد خود باطری دریل هم 4تا ماسفت داره که اون ها هم تو حالت اتصال کوتاه هستند و وقتی شارژ باطری از محدوده ی مجاز پایین میاد دشارژ رو متوقف میکنه و 4تا ماسفت از حالت اتصال کوتاه خارج میشن.  – حامد ساسانی پور 01-08-18 در 07:48

پاسخ ویرایش شد  – محمد دمیرچی 01-08-18 در 08:56

نظرتون در مورد ماسفت چیست.امروز پرسیدم در 11.18دقیقه مطالعه بفرمایید  – حامد ساسانی پور 01-08-18 در 09:03

دقت کنید پرسیدم متوجه نشدم چطوری ماسفت رو میخواهید ببینید. ماسفت قطعه مقاومی هست و به راحتی نمی سوزد مگر اینکه به اشتباه ازش استفاده بشود.  – محمد دمیرچی 01-08-24 در 07:37

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400