مشکل مدار مبتنی بر آردینو هنگام نوسان برق

1 سال قبل
189 بازدید

1

سلام. یک مدار برای خاموش روشن کردن لامپ با استفاده از آردینو و sim800l ساختم که با پیامک بتوانیم چراغ ها را از راه دور خاموش و روشن کنیم، این مدار زمانی که در تهران نصب بود مشکلی نداشت و در صورت قطع و وصل برق هم مشکلی برایش ایجاد نمی شد و همچنان با پیامک قابل کنترل بود اما زمانی که دستگاه را به باغ در اطراف تهران منتقل کردم گاهی به پیامک پاسخ نمیدهد و باید خاموش روشن شود تا به حالت اولیه بازگردد، مجددا مدار را به تهران آوردم و مدتی هم بود اما مشکلی نداشت اما مجددا که به باغ بردم باز هم گاهی از کنترل خارج می شود، مسئله ای که هست ظاهرا برق آن مجدوده مشکل دارد و گاهی دچار نوسان میشود و در این حالت مدار دیگر دستورات ارسال شده با پیامک را اجرا نمیکند، چطور می توانم این مشکل را حل کنم که با نوسان برق دستگاه خاموش و روشن بشود؟؟

الان ظاهرا sim800l خاموش روشن میشود و آردینو نمیشود یا زودتر میشود که دیگر ارتباط با هم ندارن، در حالت خاموش روشن با تاخیری که گذاشتم برنامه های آردینو 10 ثانیه بعد از روشن شدن اجرا میشود که در این فاصله sim800 روشن میشود و طبیعتا با قطع و وصل برق به صورت معمولی، مشکلی پیش نمیآید. یک خازن هم با تغذیه ماژول سیمکارت موازی کردم و برای تغذیه هم از 2596 استفاده کردم.

دلیل تاخیر خاموش روشن ماژول سیمکارت و آردینو می تواند خازن موازی با ماژول و نداشتن خازن موازی تغذیه آردینو باشد و با قرار دادن یک خازن موازی تغذیه آردینو ممکن است این مشکل برطرف بشود؟

19 تیر 02 در 06:32
سلام بر صبح روشن
9

افزودن دیدگاه

1 پاسخ ثبت شده است
0

با سلام

در تمامی ماژول های سیمکارت به دلیل جریان کشی بالایی که دارند همیشه داستان نوسان و ریست شدن ماژول وجود دارد.

به شخصه خازن موازی در پشت ماژول اضافه نمیکنم. کافی است یک باتری لیتومی در حدود 1 آمپر ساعت یا بیشتر در پشت ماژول قرار بدهید(پیشنهاد می کنم از مدل های لیتیوم پلیمر استفاده کنید به دلیل اینکه مدار محافظ نیز دارند) و ولتاژ رگوراتور خروجی خود را نیز بر روی 3.8 الی 4 ولت تنظیم کنید تا آسیبی به باتری نیز در حالت داعم شارژ وارد نشود.

در مورد روشن شدن ماژول نیز اکثر ماژول های GSM یک پایه به اسم reset دارند که می توانید آن را به میکرو خود وصل کنید و وقتی میکرو روشن می شود پس از آماده شدنش دستور ریست کردن ماژول GSM را ارسال کند.

یا از دستور AT+RST=1 برای ریست کردن ماژول استفاده کنید

یا بر روی لاین پاور بین منبع و ماژول یک ترانزیستور P-CH قرار بدهید که این ترانزیستور مسئول قطع و وصل کردن برق ماژول باشد.

به شخصه در مدار خودم از پایه reset و پایه key و ترانزیستور پاور را استفاده کرده ام. (از ماژول های GA6 استفاده میکنم)

ویرایش اول:

برای مورد شما پیشنهاد میکنم به صورت دوره ای میکرو کنترلر دستور AT را به سمت ماژول شما ارسال کند. در صورتی که با دستور های SMS Ready مواجه شد یعنی ماژول ریست شده است. دلیل این امر این می باشد که ماژول های SIM800 پس از ریست شدن تا زمانی که دیتا بهش ارسال نشود هیچ دیتایی را ارسال نمیکند.

فکر میکنم از پایه DTR روی ماژول هم بتوانید تشخیص بدهید که ماژول ریست شده است یا خیر.

باز هم پیشنهاد میکنم از باتری استفاده کنید چون جلو ریست شدن ماژول سیم کارت را میگیرد و سیستم شما دچار اختلال نمی شود.

19 تیر 02 در 07:56
محمد دمیرچی
4270

سلام و سپاس از توضیحات خوب و کامل شما اما ظاهرا مشکل از ریست ماژول نیست و بعد از پایان نوسان هم نیازی به ریست ندارد و بدون مشکل فعال است و شبکه را هم میشناسد، مشکل ازین است که وقتی ماژول به دلیل نوسان خاموش و روشن می شود میکرو نوسان رویش تاثیری ندارد و ریست نمیشود و همین که میکرو بعد از روشن شدن ماژول روشن نمیگردد و از قبل روشن است باعث میشود که میکرو با ماژول ارتباط برقرار نکند و با ریست دستی میکرو بدون نیاز به ریست ماژول مشکل برطرف می گردد.  – سلام بر صبح روشن 02-04-21 در 07:48

پاسخ ویرایش شد  – محمد دمیرچی 02-04-21 در 01:53

ممنون از راهنمایی خوب شما. فعلا به دلایل جای قرار گیری برد و... سعی دارم از باطری استفاده نکنم و از dtr استفاده کردم، به این صورت که به یکی از پایه های میکرو متصلش کردم و هر موقع ماژول ریست میشه با ارسال دستورات AT ارتباط برقرار می شود. فکر میکنید این روش در نوسانات سریع هم پاسخگوست؟ و اینکه آسیبی به میکرو یا ماژول وارد نمی شود؟  – سلام بر صبح روشن 02-04-24 در 10:48

سلام من هم مشکلی شبیه مشکل شما دارم میشه راهنمایی کنید چطور از dtr استفاده کردید و آیا ازین روش مشکل نوسان برطرف شد یا خیر؟  – راحله 02-06-13 در 06:31

افزودن دیدگاه

انجمن کافه‌ربات © 1400