سلام دوستان وقت بخیر
من 27 تا پاور ال ای دی دارم که هرکدوم 3.4-3.6 ولت هستن و حداکثر جریانشون 700 میلی آمپر هست
برای روشن کردن این ال ای دی ها من 4 گروه که3 تاشون 7 عدد ال ای دی و یکی 6 عدد ال ای دی داره را سری کردم و بعد 4 گروه را با هم موازی کردم و با ولتاژ 21 ولت روشن میشن اما سری 6 تایی پر نور تره و من هم میخوام این ال ای دی هارو به ولتاژ 24 وصل کنم
میشه راهنمایی کنید چطور باید این کار رو انجام بدم که بعضی از ال ای دی ها پر نور تر نشه ؟کلا روال استانداردش چطوره ؟ قطعه دیگه ای نیازه سر راه اینا بزارم برای اطمینان ؟
با سلام.
LED ها اگر بدون هیچ محدود کننده جریان به منبع تغذیه وصل شوند، جریان بزرگی را از خود عبور داده و میسوزد.
از آنجا که 700 میلی آمپر می خواهید عبور دهید، در صورت استفاده از مقاومت، باید مقاومت آجری استفاده کنید که کار اصولی نیست. چون هم حرارت زیادی تولید می کند و هم بزرگ هستند.
به همین دلیل باید از مبدل های DC/DC دارای کنترل کننده جریان استفاده کنید.
اگر تعداد LED را بتوانید 28 عدد بکنید و 4 تا شاخه 7 تایی ایجاد کنید، می توانید با استفاده از ماژول زیر آنها را روشن کنید.
اما اگر تعداد LED ها قابل تغییر نیست، دو عدد از ماژول های زیر را تهیه کنید. یکی از آنها را به 3 شاخه 7 تایی که موازی هستند وصل کنید و یکی دیگر را به شاخه 6 تایی.
https://thecaferobot.com/store/lm2596s-3a-step-down-constant-current-voltage-driver-module
راه اندازی آن در ویدئوی زیر توضیح داده شده است.
https://www.aparat.com/v/RbQJu
راه اندازی ماژول اول نیز مشابه همین ویدئو است. یکی از مولتی ترن(ولوم ها) برای تنظیم ولتاژ و دیگری برای کنترل جریان است.
باسلام
اگر از پاور ۲۴ ولت کیس فلزی استفاده میکنید روی خود پاور یک پتانسیومتر وجود داره برای تنظیم ولتاژ خروجی .
مولتی متر رو به خروجی متصل کنید و با چرخش پتانسیومتر به ولتاژ دلخواه ۲۱ ولت برسید .
اگر از نوع دیگری از پاورها استفاده میکنید لطفا عکس ارسال کنید تا بتونم راهنمایی کنم .
موفق باشید
ممنونم
از نظر اندازه مقاومت ها کوچکتر از کاهنده ها نیستند ؟
2 تا ماژول نزدیک به 200 هزار تومن قیمت تمام شده را افزایش میدهد ، راه کم هزینه تری هم پیشنهاد دارید ؟
از آنجا که مجموع ولتاژ راه اندازی LED ها در شاخه 7 تایی، بسیار نزدیک به 24 ولت منبع تغذیه شما است، و افت ولتاژ سر هر LED دقیقاً مشخص نیست، باید مقاومت آجری های مختلفی را در رنج 0.1 تا 1 اهم امتحان کنید.
اما برای شاخه 6 تایی، می توانید مقاومت آجری 2 الی 10 اهم را امتحان کنید. احتمالا مقاومت 5 اهمی مناسب است.
توان مقاومتها هم 5 وات کفایت می کند.
از نظر اندازه با ماژول 3 آمپری برابری می کند. هزینه مقاومت ارزانتر است اما با استفاده از مقاومت دقیقاً نمی توانید نورهای یکسانی را ایجاد کنید.
برای رشته های 7 تایی با توجه به این که ولتاژ هر کدام 3.6 تا 3.4 است اصلا نیازی به کاهش ولتاژ نیست و فقط نگران حداکثر جریان هستم
فقط رشته 6 تایی رو میخوام یکاری کنم که با همون 24 ولت کار کنه
منبع تغذیه در حال حاضر اداپتور 24 ولت 3 آمپر و من تجربه خیلی کمی توی دنیای الکترونیک دارم ، اگر پاور های فلزی قیمت بهتری داشته باشن میتونم از اونا استفاده کنم اگر مزیتی دارن
کیس فلزی در صورت خرابی به سادگی تعمیر میشه . کنترل ولتاژدارید و …
حداکثر جریال اگر کولینگ مناسبی داشته باشید مهم نیست
ممنون از شما
کولینگ به این صورته که ال ای دی ها روی پی سی بی استار سوار شدن و کل مجموعه روی هیت سینک سوار شده یه کیس پلاستیکی براش پرینت کردم که از یه طرف با یک فن 24 ولت 4 در 4 خنک میشه ، میخواستم براش از این ماژول های خنک کننده هم بزارم ولی تست کردم دیدم یه طرفش خیلی خنک میشه یه طرف خیلی داغ و خودش سیستم خنک کننده نیاز داره دیگه بیخیال شدم ، اگر روش بهتری برای خنک کاری هست ممنون میشم منو راهنمایی کنید همونطور که گفتم تجربه من در این زمینه خیلی کمه و با تست و خطا پیش میرم
خیلی ممنونم ، من برای تست هم مدل های مختلف مقاومت اجری تهیه کردم هم ماژول هایی که شما معرفی کردید ، برای کار کردن با ماژول ها طبق ویدیو متوجه شدم چیکار باید بکنم و مشکلی ندارم
در رابطه با مقاومت آجری برای رشته 6 تایی مقاومت رو باهاشون سری کنم و تست کنم ؟یجورایی انگار مقاومت اندازه یک ال ای دی جریان مصرف میکنه تا جریان توی کل رشته مثل رشته 7 تایی عمل کنه ؟
دقیق دقیق اگر نور ها مثل هم نباشن برام مهم نیست اما نمیخوام خیلی تفاوت داشته باشن
بله مقاومت های مختلفی را در رنجی که گفتم با ال ای دی ها سری کنید.
خب هزینه و وقتی که دارید صرف خنک کردن ال ای دی ها انجام میدید را بدید به مبدل DC/DC. مطابق روش هایی که گفتم اگر جریان را محدود نکنید، هرچقدر هم سیستم کولینگ قوی داشته باشید، باز هم ال ای دی های شما می سوزد.
ممنون جناب مرآتی بابت توضیحات
در حالت سری کردن مقاومت 4.7 با سری 6 تایی مشکل شدت نور حل شد و الان کل ال ای دی ها اوکی هستن
ماژول های کنترل جریان امروز دستم میرسن ، میخوام بدونم میتونم مقاومت بلوکی روی سری 6 تایی رو نگه دارم و جریان و ولتاژ مورد نیاز کل مجموعه رو با یک عدد از همون ماژول ها محدود کنم ؟ اینطوری یک مقاومنت به قیمت 5 هزار تومن و 80 تومن یک محدود کننده جریان جمعا کمتر از 100 هزار تومن قیمت نهایی را بالا میبره و بنظر مشکل جریان رو کلا حل میکنه ، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سوال دیگم اینه که آیا در صورت محدود سازی جریان امکان حذف سیستم خنک کننده هست ؟ ال ای دی ها یو وی هستن و در حالت عادی هم داغ میشن
پی سی بی استار هارو که در هر صورت برای لحیم کاری و جاگذاری نیاز دارم قیمتی هم ندارند دونه ای هزار تومن میخرم ، فن 4در4 رو 30 هزار تومن و هیت سینک رو 35 هزار تومن جمعا 65 هزار تومن تازه برای خرید تکی عمده که باشه خیلی عدد زیادی نمیشه اما بیشتر برای صدایی که فن زمان چرخش داره علاقه مندم در صورت امکان فن رو حذف کنم
با کاهش دادن جریان عبوری می توانید فن را حذف کنید اما هیت سینک باید نصب شده باشد.
مثلا برای راه اندازی یک پاور ال ای دی 1 واتی سفید، تا توان حدود 0.3 وات، نیازی به سیستم خنک کننده وجود ندارد. ولی اگر می خواهید از تمام توان هرکدوم از ال ای دی ها استفاده کنید، امکان حذف فن وجود ندارد.