با سلام خواستم بدونم برای ساخت دستگاه برش یونولیت با سیم کروم نیکل،از چه قطعه ای میتونم برای تنظیم داغی سیم استفاده کنم و به طور کلی چه ولتاژی باید اعمال بشه؟ممنون
سلام
در مورد داغی سیم بسته به جنس و کلفتی سیم شما می باشد اما در صورتی که نخواهید هیچ کنترلی بر روی داغی سیم داشته باشید و یک دما را ثابت قرار بدهید می توانید از یک رگوراتور DC-DC با جریان بالا استفاده کنید.
از بخش رگولاتور ها و مبدل ها می توانید با توجه به جریانی که سیم شما میکشد یک مدل را انتخاب کنید و با وصل کردن به منبع تغذیه با ولتاژ بالاتر به سادگی دما را کنترل کنید.
اما در صورتی که میخواهید کنترل دما نیز داشته باشید از ماژول کنترلر دمای XH-W1209 به همراه نمایشگر دیجیتال استفاده کنید و تنظیم دما را بر روی ماژول قرار بدهید و سنسور ماژول را در نقطه ای از سیم خود با چسب ضد حرارت(کپتین) بچسبانید تا بتواند اندازه گیری کند. (البته به دلیل وجود رله در این مدار امکان دارد در طولانی مدت به دلیل سویچ های زیادی که اتفاق می افتد خراب می شود که از این رو می توانید جای رله را با یک ترانزیستور عوض کنید تا بدون مشکل کار کند)
ولتاژ اعمالی شما به سیم نیز دوباره به کلفتی سیم بستگی دارد. بعضی از سیم ها در 2 ولت نیز داغ داغ می شوند و بعضی از سیم ها تا 24 ولت حرارتی تقریبا تولید نمی کنند
آپدیت 1:
خوب 5 اهم اطلاعات بسیار مناسبی هست یعنی اگر شما 5 ولت را به سیم بدهید 1 آمپر جریان از سیم رد می شود و با توجه به قانون وات P=VI توان در این ولتاژ می شود 5 وات و اگر 10 ولت اعمال کنید می شود 2 آمپر که وات می شود 20 وات.
سادهترین روشی که می توانم پیشنهاد کنم ابتدا با آدابتور های مختلفی که ولتاژ های مختلفی دارند تست کنید که نزدیک ترین ولتاژ برای شما چه میزان می باشد
سپس یک منبع تغذیه سویچینگ نزدیک به آن ولتاژ تهیه کنید مشابه این مورد
در این نوع منبع تغذیه ها یک عدد پیچ تنظیم ولتاژ در کنار کانکشن ها آماده است که می توانید ولتاژ خروجی منبع را تا حدودی تنظیم کنید. سعی کنید آمپر بالاترش رو تهیه کنید.
آپدیت 2:
در صورتی که از سیم با مقاوت کمتر استفاده کنید باید ولتاژ را کاهش بدهید تا جریان کاهش پیدا کند.
برای مثال عرض میکنم: فرض کنید یک مقاومت 1 اهم داشته باشید و شما 10 ولت را اعمال کنید جریان عبوری از این مقاومت 10 آمپر می شود (طبق قانون اهم V=RI)
حال در صورتی که مقدار مقاومت را 2 برابر کنیم می شود 2 اهم که با همان ولتاژ جریان عبوری می شود 5 آمپر
حال در صورتی که مقدار را نصف کنیم می شود 0.5 اهم که با همان ولتاژ جریان عبوری می شود 20 آمپر
با توجه به موارد بالا به ترتیب وات سیستم شما 100 وات - 50 وات - 200 وات می شود (طبق قانون اهم- وات P=VI)
در صورتی که ولتاژ شما ثابت باشد بسته به اهمی که قرار می دهید جریان کشی شما بیشتر و کمتر می شود. حال این وات چه هدفی در اینجا دارد؟
هدف وات انتخاب مدل مقاومت می باشد برای مثال عرض میکنم در صورتی که شما یک مقاومت 1 اهم 10 وات تهیه کرده باشید پس از وصل کردن منبع شروع به داغ شدن می کند و به سرعت سرخ شده و ذوب می شود. دلیل این ذوب شدن این می باشد که وات عبوری از سیستم (در تمامی حالت ها) بیشتر از حد تحمل مقاومت می باشد. که برای رفع این مشکل یا وات مقاومت مورد استفاده را بیشتر میکنیم یا ولتاژ را کاهش میدهیم تا جریان عبوری نیز کاهش بیابد که طبق فرمول P=VI وات نیز کاهش یابد. از این رو اطلاعات سیم خود را بررسی کنید که از نظر وات و اهم به صورت دقیق به چه صورت می باشد.
نمونه عکس از مقاومت با وات های مختلف و بالا

یک مورد دیگری که باید در نظر داشته باشید این می باشد که سعی کنید سیم به حدی داغ نشود که سرخ شود چون داغ شدن سیم به معنی حرارت بالا می باشد و حرارت بالا باعث سریع تر اکسید شدن فلز می شود و سیم شما سریع تر پاره می شود.
شرمنده از بابت توضیح علمی بودن از لغت مقاومت استفاده کرده ام برای شما منظور از مقاومت همان سیم شما می باشد.
ممنونم…نه کنترل دقیق دما مهم نیست و همین که بتونم سیم رو داغ تر یا سرد تر کنم کفایت میکنه…و اینکه میخوام از برق شهری به عنوان منبع تغذیه استفاده کنم…توی مشخصات سیم هم فقط مقدار مقاومت رو نوشته پنج اهم و چیزی راجع به مقدار جریانی که میکشه ننوشته
جواب آپدیت شده است.
ممنون از شما…اگه از قطعات زیر که قابلیت تنظیم دارن استفاده کنم مشکلی پیش میاد؟
https://thecaferobot.com/store/ac-220-4000w-scr-regulator-dimmer-bta41-800b
و سوال بعد این که سیم ها ضخامتای مختلفی دارن که هرجی ضخامت بیشتر میشه مقاومت کمتر میشه…خواستم بدونم مزیت سیم های ضخیم تر چیه و اگه من بخوام توان دستگاه مثلا ۳۶۰ وات باشه،باید از سیم ضخیم تر استفاده کنم؟
یکی از این 2 لینکی که قرار داده اید دیمر هستند و برای برق AC استفاده می شود و تبدیل به DC نمی کند برای کنترل دور فن ها و موتور های AC استفاده می شود. اما برای استفاده شما امکان دارد کاری که میخواهید انجام بدهید وجود داشته باشد. مورد دیگری که انتخاب کرده اید گزینه مناسبی می باشد اما امکان دارد در زمینه آمپر به مشکل بخورید و نتواند حداکثر جریانی که سیم شما میکشد را تحمل کند این مورد نیز باید تست شود
سیم های ضخیمتر لزوما اهم کمتر نمی شود و امکان دارد اهم بالاتر تهیه کنید. کلفتی سیم نیز به نظر بنده استحام بیشتری دارد و به سادگی پاره نمی شود.
خیلی ممنون از وقتی که میذارین…مقاومت سیم رو از روی مشخصات گفتم…سیم 0.5 میل مقاومتش پنج اهم بود ولی سیم دو میل مقاومت کمتری داشت…توی یه کلیپ توی یوتیوب دیدم که برای سیمی با مقاومت سه اهم،از ۹ ولت اختلاف پتانسیل و حدود ۳ آمپر جریان استفاده کرده بود…برای استفاده از سیم ضخیم تری که مقاومت کمتری داره باید هردوی این مقدار ها افزایش پیدا کنه تا به دمای مورد نظر برسه؟و اینکه توی انتخاب مبدل،باید مبدلی که ولتاژ بالاتری داره رو مد نظر قرار بدم یا اونی که جریان بیشتری میده؟و سوال اخر اینکه دستگاهای مشابهی که مثلا توی سایت امازون هست،توان های ۲۵۰ یا ۳۶۰ داره…برای این توان ها از چه مبدلی باید استفاده کرد؟ممنون