درود
من نیاز به یک ماژول شارژ /دشارژ 12 ولت قابل تنظیم باتری لیداسید با ظرفیت حداقل 10 آمپر دارم لطفا راهنمایی بفرمایید
درود
من نیاز به یک ماژول شارژ /دشارژ 12 ولت قابل تنظیم باتری لیداسید با ظرفیت حداقل 10 آمپر دارم لطفا راهنمایی بفرمایید
با سلام
برای شارژ کردن باتری های اسیدی 3 روش وجود دارد.
روش اول:
کنترل شارژ از طریق ولتاژ : یعنی شما ولتاژ حداکثر شارژ را مشخص میکنید و زمانی که به این ولتاژ رسیدید عملیات شارژ بسته بشود. برای استفاده از این روش یک نکته حیاطی هست که باید رعایت بکنید.
شارژر شما باید جریان محدود باشد. یعنی چی؟ یعنی اینکه اگر باتری شما 7 آمپر ساعت هست و روی باتری شما نوشته شده است که حداکثر با 2 آمپر شارژ بشود پس شارژر شما نباید بیشتر از 2 آمپر جریان بدهد (شارژر های سویچینگ - آدابتور های جدید و منبع تغذیه های صنعتی در این شرایط دچار آسیب میشوند و میسوزند) و باید از آدابتور های قدیمی هسته فلزی استفاده بشود و به همراه ماژول شارژر های باتری اسیدی مانند:
ماژول کنترل شارژ باتری 12 ولت XH-M601
ماژول کنترل شارژ باتری XH-M603
ماژول کنترل شارژ باتری دیجیتال 6 الی 60 ولت مدل XH-M604
ماژول کنترل شارژ باتری دیجیتال 6 الی 60 ولت مدل XY-L30A
که زمانی که ولتاژ به حد نساب رسید عملیات شارژ قطع بشود (حدودا روی 15 الی 15.5 باید تنظیم بکنید)
روش دوم:
کنترل شارژ از طریق ولتاژ و جریان:
یعنی همزمان ولتاژ و جریان را کنترل میکنید و کاری به منبع ندارید و میتوانید از انواع شارژر ها برای این موضوع استفاده بکنید.
در این روش باید از رگوراتور های کاهنده ولتاژ که دارای کنترل جریان هستند استفاده بکنید. مانند:
ماژول رگولاتور DC-DC کاهنده 3 آمپر LM2596S با امکان کنترل جریان خروجی
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 5 آمپر با کنترل جریان و شارژ باتری
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 9 آمپر 300 وات
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 12 آمپر 200 وات
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده 20 آمپر 300 وات
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده / افزاینده با قابلیت تنظیم جریان مناسب برای پنل های خورشیدی
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده / افزاینده با قابلیت تنظیم جریان
ماژول رگولاتور DC به DC کاهنده / افزاینده 4 آمپر با قابلیت نمایش و تنظیم ولتاژ و جریان خروجی
مشکل این روش این می باشد که قطع کن ندارد و وقتی به حداکثر شارژ میرسد خروجی قطع نمیشود و باتری همیشه زیر شارژ باقی می ماند.
در این روش منبع شما باید ولتاژش بالاتر از ولتاژ تنظیمی باشد و تنظیم خروجی باید بر اساس اطلاعات روی باتری باشد.
برای مثال در باتری 12 ولت 7 آمپر ساعت عدد ها باید بر روی 14.5 ولت حداثکر 2 آمپر قرار بدهید.
روش سوم:
استفاده از میکرو کنترلر و تکنولوژی MPPT هست