سلام خدمت مهمدسان و علاقه مندان الکترونیک و کارشناسان خوب کافه ربات و همچنین تشکر بابت تامین قطعات متنوع, لطفا واقع بینانه و منطقی و حرفه ای به سوال زیر پاسخ دهید:
با توجه به اینکه ماژول بسیاری از مدارها در بازار هست و ماژولها کیفیت مناسب و حتی در مواردی ابعاد کوچکتری دارند و قیمت آنها هم کمتر از ده بیست درصد بیشتر از این است که مدارش را خودمان طراحی و پیاده سازی کنیم آیا استفاده از ماژول های گوناگون(مثل ماژول رله یا تغذیه یا...) در بردها و سیستمهای صنعتی و تجاری و حرفه ای که قرار نیست تولید انبوه داشته باشند منطقی و مرسوم و حرفه ایست و اکنون در این موارد استفاده میشود؟؟
این سؤال یک مقدار جنبه شخصی و سفارش دهنده پروژه مورد نظر و اهمیت ابعاد ماژول بستگی دارد.
چون ماژول های آماده ابعاد مشخصی دارند و ترتیب قرار گیری پایه ها بر روی آنها مشخص می باشد و امکان جا به جایی و تغییر پایه وجود ندارد از این رو در صورت لزوم برای جا به جایی قطعه ها پیشنهاد میکنم برد خود را طراحی کنید.
مورد دوم نیز درخواست کسی هست که سفارش را به شما می دهد که میخواهد چه چیزی را طراحی کنید. امکان دارد سفارش دهنده نیاز داشته باشد که برد مخصوص خودش را داشته باشد.
اما در حالت کلی بله استفاده از ماژول برای پروژه هایی که در تعداد محدود قرار باشد تولید بشود و مشکلات بالا را نداشته باشد منطقی می باشد و سرعت کار شما را افزایش می دهد و شما را درگیر ساخت و طراحی نمی کند.
سپاس از پاسخ شما, من خودم طراح نیستم اما در جایی مسئولیت دارم که مهندسان برای دستگاه های مجموعه که نیاز به مداری دارد سیستمهایی طراحی میکنند که عموما از ماژول استفاده میکنند و به دلیل پرسیدم که آیا این امر معمول و حرفه ای است و در صنعت و امکان گوناگون استفاده میشود یا مرسوم نیست و ممکن است مثلا بازرس فنی بیاید به این مورد ایراد بگیرد؟