من دارم سعی میکنم بفهمم چه زمانی بهتر است از یک ماژول آردوینو استفاده کرد تا مستقیماً از خودِ سنسور.
برای اینکه منظورم را بهتر بیان کنم یک مثال می زنم: من باید از یک سنسور هال برای اندازه گیری تعداد RPM آهنربای نصب شده روی یک فن کامپیوتر استفاده کنم. هم می توانم سنسور هال را بخرم و آن را به آردوینو (Hall-Effect Sensor Analog 49E) سیم کشی کنم، یا می توانم یک ماژول سنسور بخرم (مثل این). مزیت خرید ماژول به جای سنسور چیست؟
ماژول ها استفاده از سنسور ها را برای ما راحت تر میکنند. در واقع یک ماژول تشکیل شده است تعدادی المان الکتریکی، سنسور، کانکتورهای الکتریکی و ...... . شما یک سنسور را به تنهایی نمیتوانید راهاندازی کنید بلکه برای استفاده و راهاندازی این سنسور نیاز به تعدادی قطعه الکتریکی دیگر، کانکتور و .... دارید.
حال دو انتخاب پیش روی خود دارید:
1-اگر نمیخواهید خیلی درگیر دردسر های راهاندازی سنسورها شوید، ماژول ها گزینه مناسبی برای شما هستند.
2- اما اگر هزینه برایتان مهم است(برای مثال محصولی با تعداد بالا میخواهید تولید کنید)، پیشنهاد میشود از سنسور به صورت جداگانه استفاده کنید. زیرا قیمت تمام شدهی یک ماژول بالاتر از سنسور میباشد. در ضمن شما در کار با سنسور دستان باز تر است و میتوانید تغییرات مدنظر خود را بر عملکرد سنسور به راحتی اعمال کنید.
علیرغم توضیحاتی که توسط دوستان ارائه شده ، من خودم ترجیح میدم از ماژول های آماده استفاده کنم ، چندتا هم دلیل منطقی برای خودم دارم از جمله اینکه : ماژولها عموما زیبا و کم حجم هستند و حتما لازم نیست اونها رو مخفی کنیم که دیده نشن و ظاهر کار رو خراب نکنن
ماژولها عموما دارای پین های خروجی تغذیه هستند
ماژولها ماژولار و موبایلیتی هستند و میشه از اونها چندین بار در پروژه های مختلف استفاده کرد اما قطعات رو نمیشه انقدر قابل تفکیک استفادشون کنیم ماژولها در مقایسه با خرید قطعات مورد نیاز برای سنسور ها و تهیه مدار چاپی و دردسرهای اون و طراحی مدار و در نهایت زمانی که باید صرف بشه خیلی به صرفه ترند ماژولها عموما رفع عیب شدند و مواردی مثل نویز و مشکلات این چنینی در اونها پیش بینی و رفع شده البته تا حدود زیادی رفع شده ماژولها قالبا با صرف هزینه اندکی قابل توسعه هستند وهمچنین مصرف بهینه ای دارند ماژول ها از اونجا که انبوه سازی شدند و به تولید با تیراژ بالا رسیدند قطعا رقابت پذیری بالائی در زمینه قیمت با قطعاتی که ما اسمبل و مونتاژ می کنیم دارند ماژول ها در هر لحظه در دسترس هستند اما ممکنه ما فقط بخاطر موجود نبودن تنها یک کریستال کارمون کلا روی زمین بمونه یا محاسبات و زمانمون رو بخوایم تغییر بدیم
ماژولها بخاطر کم حجم بودن و توان مصرفی پائین از قطعات اس ام دی بهره می برند که برای اسمبل نیاز به هیتر صنعتی و بعضا لوپ هستش اما ما بدون در اختیار داشتن چنین تجهیزات جاگیر و گرون قیمتی می تونیم در ابعاد کوچک و مصرف بهینه انرژی از ماژولها استفاده کنید آخرین و مهمترین مطلب اینجاست : هر کسی با کمترین دانش از علم الکترونیک توانایی راه اندازی ماژولها رو داره ولی قطعات و المانها نیاز به دانش تخصصی و فنی داره
تنها ایراد ماژولها اینجاست که اگر یک قطعه بسوزه قابل تعمیر نیست و باید کل ماژول رو از بنای صفر خریداری کنی این توضیحات تنها یک نظر شخصی و برای یک پروژه بود وگرنه در تولید انبوه و صنعتی قطعا به صرفه نخواهد بود،موفق باشید