سلام من مولتی متر ویکتور vc97 دارم . باطری 9ولت اینجا گرونه و اغلب به درد نخور هستن و مثلا دومورد بود که من فقط گذاشتم رو مولتی متر و تست دیود کردم بعد از چند روز از کار افتاد و خلاصه من تاحالا 4تا عوض کردم به همین خاطر به این فکر رفتم که یک باطری لیتیومی 3.7(فول شارژ 4.14 یک آمپری )بزارم داخلش یعنی بیام باطری را به یک افزاینده وصل کنم و روی 9ولت فیکس کنم و یه مقاومت 50اهم بزارم در قسمت ورودی افزاینده(دقت کنید در قسمت ورودی افزاینده ) که نزاره جریان زیاد بکشه چون عمده کار من تست ظرفیت خازن هست و گذاشتن مقاومت 50اهم به خاطر جلوگیری جریان کشی میکروکنترلر هست (به خاطر تست خازن احتمالا جریان کشی زیاد بشه) نوع آی سی مولتی متر من لحیمی هست..و از آی سی قیری استفاده نشده.
در ضمن من از مدل افزاینده ولتاژ 2آمپری که لینک محصول رو گذاشتم استفاده میکنم.
https://thecaferobot.com/store/2a-sx1308-dc-dc-adjustable-boost-module
میخواستم نظر شما رو در مورد کارم بدونم یعنی استفاده از افزاینده و باطری 3.7 و مقاومت 50اهم و نقش این مقاومت
در کل این روش ایمن هست یا خیر و کلا نظر شما رو بدونم. و اگر پیشنهاد بهتری دارین بفرمایید.
با سلام
استفاده از ماژول بوستر باعث می شود باتری شما خالی بشود. چون در زمان های بلااستفاده بودن مولتی ماژول افزاینده همچنان در مدار هست و از باتری تغذیه می کند و از آنجایی که بازدهی مناسبی ندارند باتری شما را به سرعت خالی میکنند. پیشنهاد میکنم از 2 عدد باتری لیتومی به صورت سری استفاده کنید و یک محافظ باتری 2 سل نیز قرار بدهید تا به باتری ها آسیبی وارد نشود.
همین کار را با مولتی متر خودم انجام دادم اما به دلیل اینکه از باتری لیتوم یون 18650 استفاده کرده بود داخل مولتی متر جا نمی شد و با چسب به پشت مولتی متر وصل کرده بودم
روش دیگری که برای مولتی متر دیگرم استفاده کردم. خرید باتری لیتومی کتابی هست. این مدل باتری ها دقیقا مشابه باتری کتابی هستن و قابلیت شارژ شدن دارد و ظرفیتشان هم حدودا 400 میلی آمپر هست. برای مولتی متر ها گزینه بسیار خوبی هست و هر زمان شارژ باتری خالی شد باتری را خارج کنید و به صورت ولتاژ و جریان ثابت شارژش کنید.
ولتاژ شارژ نیز 8.5 ولت و جریان نیز حدودا 300 میلی آمپر قرار بدهید.
ویرایش اول:
نیازی به مقاومت برای جریان کشی ندارد و خود برد به اندازه مورد نیاز مصرف میکند.
در مورد ولتاژ نیز بررسی کنید باتری کتابی نیز در زمان پر بودن 9 ولت می باشد و مولتی متر تا 5 ولت نیز کار میکند و کابلیره مولتی متر به هم نمیخورد چون میکرو این دستگاه ها به صورت نرمال 5 ولت هستند و ولتاژ باتری را کاهش میدهند تا کار کنند.
شارژ باتری 2 سل با شارژر گوشی مقداری داستان دارد و پیشنهاد نمیکنم از این روش استفاده کنید. از یک آدابتور 9 ولت استفاده کنید ساده تر و راحت تر هستید.
استفاده از بوستر برای این مورد را پیشنهاد نمیکنم
چون نوسانات بوستر را نمیدانم بر روی میکرو مولتی متر تاثیر میگذارد یا خیر.
سلام (میبینم که روش هامون شبیه به هم هست ) منم برای یک مولتی متر دیگه ام اومدم دوتا باطری رو سری کردم و یک مقاومت 100اهم گذاشتم سر راهش.(ولتاژش هم میشه 8.2) اون همیشه روشنه همین روش رو هم خواستم برای مولتی ویکتور استفاده کنم اما دوستم که برنامه نویس هست گفت اینا میکروکنترلر دارن و قابل پروگرام کردن هستن و یکی از مواردی که باعث میشه تنظیمات کالیبره ی اون ها بهم بریزه همین ولتاژ زیر 9ولت هست منم فکر کردم بیام با افزاینده و یک باطری کارو حل کنم البته مشخصه که من بین باطری و برد افزاینده یه کلید میزازم که وقتی لازم ندارم قطعش کنم (یه کلید کشویی رو با یک چاقو داغ اون پلاستیکش رو برش میدم و هم سطح با بدنه میکنم اگر دیده پاشین پشت پاور های کامپیوتر یه کلید 115ولت و 230ولت هست اون شکلی میشه و تو دست و پا هم نیست همین کارو هم با موس وایرلسم کردم )خلاصه به خاطر حرف دوستم این روش رو پیاده کردم وگرنه دوتا باطری لیتیومی تخت کتابی 700میلی رو سری میکردم تموم میشد میرفت… این جریان بهم ریختن کالیبراسیون مولتی متر منو مجبور کرده از افزاینده استفاده کنم خب نظرتون چیه؟
در رابطه را شارژ و برد محافظ شارژ فرمودین خودم در نظر داشتم یه ماژول شارژر باطری لیتیومی رو تو مولتی متر وصل کنم که نیازی به در آوردن باطری هم نباشه و با شارژر گوشی قابل شارژ باشه. البته کد باطری من 14500هست که کاملا جمع و جوره و تو مولتی متر جا میشه.
همچنین نظرتون در مورد قراردادن مقاومت 50اهم بین باطری و برد افزاینده جهت جلوگیری از جریان کشی و فشار نیومدن به آی سی چی هست؟آیا اصلا وجود این مقاومت لازم هست چون موقع اندازه گیری ظرفیت خازن فکر میکنم جریان کشی رخ میده.البته این نظر من هست اما دوستم گفت که به اندازه ی مصرف خودش میکشه و نیازی به مقاومت نداری اما خب من قانع نشدم. حالا تمام موارد رو خدمتتون عرض کردم منتظر نظر شما هستم
ممنون از شما. در مورد مقاومت به نظر من چون در تست خازن با ظرفیت های بالا جریان زیادی از باطری میکشد به نظر من لازم است چون باطری های 9ولت محدود به حداکثر آمپر دهی خاصی هستند اما وقتی یک باطری 1آمپری در اختیار برد قرار بگیرد که تا 2آمپر میتواند از آن جریان بکشد فکر نمیکنم از این کار خودداری کند چون در تست دیود و مقاومت جریان زیادی لازم نیست اما در سنجش خازن با ظرفیت بالا احتمالا کشش جریان بالاتری وجود دارد برای مثال برای مطمئن بودن از این که مولتی متر که خرید کرده ام دقیق تست میکند چند خازن را سنجیدمش و یادداشت کردم و مولتی متر من خیلی سریع جواب میداد اما مولتی متر دوستان دیر جواب میداد یا اصلا جواب نمیداد و مشخص بود باطری توان تامین جریان دستگاه را ندارد یا به عبارتی باطری خیلی ضعیف شده. اما در مورد این که میکروکنترلر 5ولت مصرف میکنه اطلاعی ندارم اما دونوع از این مولتی متر ها هست یکی با 9ولت و مدل دیگر با دوعدد باطری 1.5ولت پس احتمالا از افزاینده استفاده شده … و در مورد شارژ کردن یک باطری با مدار شارژ منظورم بود (اون دو سل با دوتا ماژول شارژ میشه) در مورد نوسان بوستر من لینک رو فرستادم فرض میکنیم بوستر نوسان داره که همین مد نظرم بود و خواستم با یک پل دیود و خازن نوسان رو بگیرم سوال اینه که مگه استفاده از دیود و خازن نوسان رو حذف نمیکنه؟ همچنین تجربه خودم رو برای استفاده از مقاومت گفتم و نظر شما در موارد فوق چیست
مولتی متر هایی که از 2 یا 3 عدد باتری قلمی استفاده میکنند از میکروکنترلر های ولتاژ پایین تر استفاده میکند که 3 ولت برای آنها کافی می باشد.
در بحث نوسان گیری کلی معلفه هست که باید آنها را در نظر گفت که یک خازن و دیود بعضی از این نوسان ها که حتی نمیگیرد بلکه تشدید هم میکند. برای همین خدمتتون عرض کردم باید بررسی بشود.