افزایش ولتاژ دی سی خروجی ، از 50 به 177 ولت

درود عزیزان. مقدار ولتاژ خروجی یک مدار کاهنده ی ۲۰۰ اِی سی به ۵۰ دی سی ، بعد از تست مقدار جریانِ خروجی ، ناگهان به ۱۷۷ ولت تبدیل شده. اگر دوستان تجربه ای دارند لطفا راهنمایی بفرمایید که کدام قطعات به چه صورت تست بشه؟ و یک سوال دیگه : به چه دلیل تست خروجی جریان با مولتی متر ، باید منجر‌ به همچین وضعیتی شود؟سپاس.

با سلام

با توجه به ظاهر مدار به نظر می رسد مدار شما از موتور به عنوان سلف (ترانسفورماتور) خروجی استفاده میکرده است.

مدار شما از نوع سویچینگ هست و مدار سویچینگ به صورت زیر طراحی می شود.

در سمت ورودی با استفاده از 4 عدد دیود و بدون فیلتر EMFI (اختیاری هست) ولتاژ 420 ولت DC را تولید میکند و پس از آن با استفاده از ماسفت قدرتی که دارد ترانسفورماتور چوک را تغذیه می کند

در نتیجه در سمت خروجی چوک ولتاژ پایین‌تر با جریان بالاتر را داریم.

با توجه به عکس شما این ترانس چوک وجود ندارد و به احتمال زیاد سیستم را جوری طراحی کردن که خود موتور را به عنوان چوک قرار میدهد و از طریق pwm ای که این ترانزیستور قدرت دارد ایجاد میکند جریان و ولتاژ را به صورت محدود شده به موتور شما میدهد.

پیشنهاد میکنم ابتدا بررسی کنید که آیا موتور به صورت جدا با منبع تغذیه کنترل شده در ولتاژ های پایین روشن می شود یا خیر.

در صورتی که با ولتاژ پایین روشن میشد شاید سیستم یک مقدار متفاوت تر می باشد، در صورتی که ولتاژ بالا بود. احتمال دارد تا زمانی که موتور را در مدار قرار ندهید سیستم کامل نمی شود و ولتاژ نمایش داده شده در مولتی متر اشتباه می باشد.

البته برای اینکه چیزی نسوزد پیشنهاد میکنم در صورتی که امکانش را دارد با استفاده از تغذیه کنترل شده در محدوده 80 الی 100 ولت به برد بدهید تا چیزی نسوزد (میتوانید از این برد های اینورتر نیز برای این کار استفاده کنید) نوع ولتاژ نیز مهم نیست که AC باشد یا DC 

نسبت به این عکسی که برای شما ارسال کردم نقشه سیم کشی را دنبال کنید تا بررسی کنید کجا کار امکان دارد مشکل پیدا کرده باشد.

1 پسندیده

درود جناب دمیرچی . موتور جداگانه تست شد . سالمه . به بورد هم که وصلش میکنم همین ۱۷۷ ولت رو نشون میده و موتور کار نمیکنه. آیا این احتمال وجود دارد : زمانیکه برای بررسی جریان ، موتور را جدا کردم تا با مولتی متر سری کنم ، همین مسئله باعث شده یکی از اِلمانها بسوزه؟ ولی اگر‌ المانی سوخته که باعث افزایش ولتاژ شده ، چرا مدار قطع نیست و خروجی داره ؟ یعنی ممکنه یکی از مقاومتها ، هم سوخته و هم ارتباط ش قطع نشده و اتصال کوتاه شده؟

در زمان سوختن قطعه ها همیشه این احتمال وجود دارد که اتصال کوتاه بشود یا به صورت برعکس مدار باز، ترانزیستور ها در اکثر مواقع اتصال کوتاه میشن و ولتاژ ورودی به خروجی میرود.