سلام
کسی می دونه حداکثر مقدار ولوم یا همون پتانسیومتر و مالتی ترن موجود در بازار چقدره؟من خودم مقادیر یک مگا، دو مگا ، 2.2 مگا و 4.7 مگا اهم رو هم دیدم ولی بیشتر ندیدم ، الان هم به یه مقاومت قابل تظیم تا 20 مگا اهم نیاز دارم، اگر قطعه جایگزینی با هزینه اندک سراغ دارین معرفی کنین لطفا ممنون میشم.
سلام
طبق این دیتاشیت بیشترین مقدار 2.2 مگ می باشد و به نظر بنده کم استفاده می شود.
دو راه کار برای ایجاد همچین مقاومتی به نظر بنده می رسد اما در صورت امکان مدار خود را تغییر بدهید که از اهم های پایینتر استفاده بشود بهتر است.
- استفاده از یک مقاومت ولمی معمولی اهم بالا به همراه مولتی ترن که با ولمی نزدیک مقداری که میخواهید بشود را بروید و ادامه را با مولتی ترن بروید.
- استفاده از کلید سلکتوری و قرار دادن مقاومت های ثابت به صورت مثال یک سلکتور 10 کاناله تهیه کنید و بین هر کانال یک مقاومت با مقدار 2 مگ قرار بدهید و از کانال انتهایی به پتاسیومتر 2 مگ وصل کنید و پایه سلکتور را به سر ورودی وصل کنید.
با تغییر سلکتور 2 مگ 2مگ به پتاسیومتر شما اضافه می شود و می توانید ریز تغییر را با پتاسیومتر انجام بدهید.
1 پسندیده
سلام
ضمن تشکر
از راه حل دوم به شیوه کورس و فاین استفاده کردم و خیلی عالی جواب داد ممنون
و در مورد مولتی ترن ها تا 2.2 هست درسته، ولی در مورد ولوم ها یا همون پتانسیومتر ها تا 4.7 خریداری کردم منتها فروشنده های جمهوری از حداکثر رنج اطلاع نداشتن گفتن تحقیق کن که متاسفانه فعلا به نتیجه قطعی نرسیدم و به نظرم ولوم تا 4.7 مگ بیشتر موجود نباشه !!!
خواهش میکنم
بله اکثرا مقادیر مقاومت های بسیار بالا کمیاب و امکان تولید نشدن آنها بسیار بالا می باشد(به دلیل استفاده بسیار کم آنها)