حذف صدای نویز و خش خش

باسلام من با استفاده از esp32  و sim800c یک مدار تلفن گویا طراحی کردم به این صورت که فایلی داخل حافظه میکرو کنترل ریختم . خروجی dac به ورودی میکروفن sim800 متصل کردم البته یک خازن عدسی و یک مقاومت 10k هم بین این دو قرار دادم تا نویز بگیره ، با برقراری تماس فایل صوتی از گوشی تلفن پخش میشه اما پر از صدای نویز و خش خش این مشکل چگونه حل کنم؟

با سلام

احتمال خیلی زیاد مشکل شما در سمت کیفیت خروجی DAC ESP می باشد. قبل از اینکه تغییراتی را انجام بدهید. لاین های میکروفون SIM800 را به یک میکروفون هدفون وصل بکنید و مستقیم دیتا بدهید. اگر باز هم نویز داشتید به دیتاشیت بخش میکروفون SIM800 مراجعه بفرمایید. چون یک مدار فکر میکنم داشت.

اگر کیفیت صدا مناسب شده بود شما نیاز به یک ماژول پخش صدا I2S دارید که بتوانید با کیفیت بالا صدا را تولید بنمایید..

بطور مشخص منظورتون اینه با میکروفن صحبت کنم اگر کیفیت صدایی که انتقال پیدا کرد خوب بود از این ماژول استفاده کنم. سوال اینجاست که کدام خروجی esp به ماژول متصل کنم؟

بله دقیقا، چون این ماژول ها به صورتی طراحی شده اند که با میکروفون کار بکنند حالا چون شما میخواهید دیتا از سمت ESP به جای میکروفون ارسال بشود. پس نسخه جایگزین برای شما میشود.

ماژول دیکدر I2S استریو UDA1334A

ماژول آمپلی فایر صوتی MAX98357 با پروتکل I2S

ولتاژ خروجی ماژول از sim800 بیشتر نیست و به sim800 آسیب نمیزنه؟ به مقاومت برای کاهش جریان به سمت sim800 نیست؟

ببینید چند تا چیز را دارید با هم قاطی میکنید.

ولتاژ کاری تمامی ماژول های سیم کارت برابر هست با یک باتری لیتومی، یعنی بین 3 الی 4.2 ولت کار میکنند. اگر میخواهید از تغذیه استفاده بکنید به دلیل افت جریانی که به وجود می آید باید بر روی 4.2 حتما قرار بدهی ولی بهترین روش استفاده از یک باتری حداقل 500 میلی آمپر ساعت به همراه شارژر باتری می باشد.

در سمت کنترل و ارتباطات تمام پایه های این ماژول ها با 3.3 ولت کار میکنند مگر اینکه در دیتاشیت محصول ذکر شده باشد که از 1.8 ولت استفاده میکنند. خارج از این موضوع ارتباط این ماژول با ESP هیچ مشکلی به وجود نمی آورد.

برای تغذیه ESP نیز چون ESP از 3.3 ولت استفاده میکند پس نمیتوانید باتری را مستقیم به این برد وصل بکنید.

در اینجا 3 حالت پیش می آید:

1. استفاده از رگوراتور های Ultra LDO که از سری رگوراتور های خطی هستند و به صورت عرف 200 میلی آمپری هستند که برای ESP کم می باشد و در نسخه های گران‌قیمت حداکثر به 1 آمپر میرسد.
  2. راه دیگر استفاده از رگوراتور های سویچینگ LDO می باشد مانند محصول mini560 که داخل سایت موجود می باشد
  3. یا افزایش ولتاژ باتری به 5 ولت و سپس کاهش ولتاژ به 3.3 با استفاده از رگوراتور های AMS1117

برای بحث صدا نیز به صفحه 32 این دیتاشیتمراجعه بفرمایید تا متوجه بشوید.

من شاید منطورمو نتونستم انتقال بدم. به ولتاژ esp کاری ندارم اونکه مقوله خودشو داره. ما از یک ماژول i2s استفاده میکنیم که ورودیش از dac کنترلر هست از اونطرف یه خروجی میده که بشه به بلندگو برای شنیدن متصل کرد . من خروجی به بلندگو که نباید بدم به ورودی میکروفون sim800 باید بدم تا با تماس صدای ضبط شده از گوشی مخاطب پخش بشه حالا این پین میکروفن تحمل ولتاژ خروجی از ماژول i2s داره ؟

این هم همان دقیقا مربوط به لاین دیتا میشود.لاین دیتا صوتی نیز در محدوده 1 ولت هست و هر 2 طرف در این محدوده با هم صحبت میکنند. فقط برای اینکه خیالتون راحت بشه که جریان کشی اتقال نمی افتد میتوانید در مسیر یک خازن فاراد پایین قرار بدهید که فیلتر جریان باشد. ولی به صورت کلی حتی میتوانید آمپلی فایر را نیز به ورودی این محصول وصل بنمایید.

1 پسندیده

سلام این ماژول تهیه کرردم و متصل کردم درست شد فقط یه مشکل هست اونم اینکه موقع پخش صدا به اصطلاح صدای سایه داره چطور این نویز یا صدای اضافه را حذف کنم

این موضوع به بررسی فرکانس دارد.

صدایی که میشنوید را در صورت امکان تقویت بکنید (اسپیکر با بلندگو وصل بکنید) سپس با میکروفون گوشی و از طریق برنامه های فرکانس سنج اندازه گیری بکنید. سپس یک فیلتر مناسب برایش قرار بدهید.

البته قرار دادن یک خازن فاراد پایین در مسیر بین نیز قرار بدهید کمک میکند.

خازن تو کدوم مسیر خروجی ماژول i2s یا خروجی esp32 که به ماژول is2 میفرسته متصل کنم؟

منتظر پاسختونم

ارتباط بین ESP و ماژول پخش صدا که سیگنال می باشد و صوتی نمی باشد. پس قرار دادن خازن در این مسیر باعث قطع شدن ارتباط میشود.

خازن را باید در مسیر بین ماژول پخش صدا و ماژول SIM800 قرار بدهید.

برای مثال در تمامی آمپلی فایر ها در ورودی یک خازن وجود دارد که جلو نویز ها را بگیرد. این تاپیک را مطالعه بنمایید. در اولین عکس خازن ورودی مشخص شده است (ورودی از سمت چپ می باشد)

برای بحث فیلتر نیز این موارد را مطالعه بنمایید.

# Passive Low Pass Filter for Audio Circuits

# How to Filter White Noise to Generate Pink Noise

1 پسندیده