سلام دوستان.من ماژول مادون قرمز رو وصل كردم ولي رنگ سياه و سفيد رو نميتونه تشخيص بده.يعني هر چيزي رو جلوش بذارم چراغ led روشن ميشه و فقط با پتانسيومتر ميتونم اندازه فاصله رو كم و زياد كنم اما فرقي نداره جسم سياه باشه يا سفيد!
ايراد از ماژوله؟
سلام دوستان.من ماژول مادون قرمز رو وصل كردم ولي رنگ سياه و سفيد رو نميتونه تشخيص بده.يعني هر چيزي رو جلوش بذارم چراغ led روشن ميشه و فقط با پتانسيومتر ميتونم اندازه فاصله رو كم و زياد كنم اما فرقي نداره جسم سياه باشه يا سفيد!
ايراد از ماژوله؟
سلام
اصول عملکرد این ماژول به صورت است که موجی را میفرستد و در اثر دریافت آن وجود شی را تشخیص میدهد.
حال رنگ سیاه ویژگی ای دارد که باعث جذب موج میشود. بنابراین دیگر بازتاب نمیکند و سنسور موجی را دریافت نمیکند. درست مانند زمانی که شیای جلوی سنسور نباشد.
پس قاعدتا با گرفتن رنگ مشکی نباید چراغ آن روشن شود.
اما مورد شما :
1- امکان دارد رنگ مشکی ای که جلوی سنسور میگیرید کاملا مشکی نباشه و یا براق باشه که خود این شاید باعث برگشت بازتاب حتی برای رنک مشکی میشه.
2-حساسیت ماژول را تغییر دهید و دوباره با رنگ مشکی خالص تست بگیرید.
3-اگر دو مورد بالا هم جواب نداد، احتمال داره ایراد از ماژول باشه.
ویدئو زیر عملکرد صحیح ماژول را بیان میکند:
https://www.youtube.com/watch?v=eDKbRlADvA0
من رنگ مشكي و سفيد رو با موس پد كه كاملا مشكي و مات هست و رنگ سفيد رو با كاغذ سفيد امتحان كردم.مثلا ماژول رو ثابت نگه ميدارم و فقط اجسام رو تغير ميدم ولي بازم فرقي بينشون نيست.يا وقتي كاغذ سفيد رو در حد نيم سانتي نگه ميدارم بازم چراغ روشن ميشه
پس احتمال داره مشکل از خود ماژول باشه. در صورت اطمینان میتوانید آن را مرجوع کنید.