قطع جریان esp32

سلام من یک پروژه دارم که از esp32 استفاده کردم میخوان با برنامه ای که میدم جریانی که به این میکروکنترل میره را قطع کنم . یجورایی خودکشی الکترونیکی😉 از چه روشی استفاده کنم؟ رله یا چیز دیگه لطفا راهنمایی کنید

با سلام

در صورتی که میخواهید کاری انجام بدهید که وقتی یکی از پایه ها را HIGH کردید ESP از مدار خارج بشود.

پیشنهاد میکنم از روش برعکس استفاده بکنید. یعنی داخل کد خودتون یک یکی از پایه ها را HIGH بکنید و یک کلید هم قرار بدهید که با فشار این کلید اتصال بین VCC و این پایه برقرار بشود.

سپس در کد هر زمانی که لازم داشتید این پایه را LOW بکنید.

سپس این پایه را به یک ترانزیستور نوع npn وصل بکنید و این ترانزیستور نیز یک ترانزیتسور نوع P-MOS را کنترل بکنید.

در این شرایط کنترل جریان به عهده این P-MOS میشود.

هر زمان که کلید را بزنید این ترانزیستور دوباره فعال میشود و جریان برقرار میشود.

جدا از این موضوع شما میتوانید از مود خواب ESP (DeepSleep Mode) استفاده بکنید. در این شرایط جریان کشی انقدر کم هست که میتوانید صرف نظر بکنید. و برای روشن شدن ESP کافی است کلید EN را بزنید تا ریست بشود و بوت بشود.

ویرایش اول:

در مرحله اول ترانزیتسور های سری ماسفتی به دلیل تکنولوژی که دارند جریان کشی رخ نمیدهد چون پایه گیت نسبت به درین و سورس ایزوله می باشد و با ولتاژ تحریک میشوند.

مشابه پروژه شما که میخواهید کل سیستم خاموش بشود را قبلا انجام داده ام اما با یک تفاوت. نیاز بنده به این صورت بوده است که یک کلید دستور روشن شدن را صادر میکند و بعد از یک مدت مشخص مثلا یک دقیقه سیستم به صورت کامل خاموش بشود.

نقشه مدار به این صورت میشود.

اگر جریان کشی سیستم شما زیر 300 میلی آمپر می باشد میتوانید از BSS84 استفاده بکنید اگر جریان کشی بالاتر دارید این قطعه را با یک نمونه قوی تر عوض بنمایید.

دستور کنترل شما از طریق مقاومت های R11 و R10 وارد میشوند. یکی را به کلید فعال سازی و دیگری را به میکرو خود وصل بکنید. در این شرایط تا زمانی که به یکی از این 2 مقاومت ولتاژ 3.3 را برساند ترانزیستور Q8 فعال می ماند پس در نتیجه ترانزیتسور Q4 روشن میماند. همین که ترانزیستور Q8 خاموش بشود باتوجه به نمودار شارژ خازن نسبت به مقدار خازن C3 و مقاومت R1 زمانی که شارژ به 60% برسد ترانزیستور Q4 خاموش میشود. پس میتوانید دیلی را تنظیم بکنید (نکته مهم این هست که این مورد را برندارید چون احتمال به وجود اومدن نویز هست و هی ESP شما را ریست میکند پس یک دیلی جزعی چیز خوبی هست)

1 پسندیده

ممنون از راهنمایی شما. چون esp به ماژولهای دیگه هم وصل هست میخوام جریان اصلی قطع بشه که دیگر ماژولها هم خاموش بشن پس عملا مود خواب برای پروژه کاربرد نمیتونه داشته باشه.
در روش اول منظورتون ماسفت نوع p هست؟ اگه دایما یک پایه به این ماسفت جریان ارسال کنه مشکلی برای ماسفت یا میکروکنترل پیش نمیاد؟

ممنون از پیام شما . سوالی برام پیش آمده که شاید اصلا بکل اشتباه متوجه شدم:
به پایه گیت q8 همزمان دو جریان 3.7 از طریق کلید پاور که به باتری متصل است و جریان 3.3 پایه کنترل میکروکنترل دایما متصل است این جریان 3.7 به میکروکنترل آسیب نمیزند؟ به ماسفت چطور؟
دوم اینکه دیود d5 برای چی وجود داره و به کجا متصل میشه
سوم پایه سوم q4 که در تصویر مشخص نیست به کجا متصل میشه؟
چهارم میکروکنترل به یک sim800c متصل است که جریان ۲ آمپر میکشه که قطعه جایگزینی پیشنهاد میکنید برای q4؟
پنجم کل این مدار به پاور برای خاموشو روشن کردن متصله آیا یکی از مقاومتها رو به همین کلید متصل کنم کافیه یا یک کلید فعالسازی دیگه باید قرار بدم؟ممنون

در مرحله اول جریان 3.7 و 3.3 نداریم، ولتاژ هستند و با توجه به این موضوع که مقاومت قرار داده شدند انقدر جریان عبوری کاهش پیدا میکند که بدون تاثیر میشود. در مورد ماسفت باز هم تکرار میکنم همین شرایط هست و تاثیری ندارد و همچنین این ماسفت ها تا 20 ولت تحمل دارند دیتاشیت ها را مطالعه بنمایید. دیود D5 برای جریان برگشتی می باشد تا اگر سمت میکرو برقی وجود داشت این برق به سمت باتری نرود (دقت بنمایید داخل Q4 یک دیود برگشتی وجود دارد و در صورت وجود ولتاژ برق برگشت میخورد) پاسه سوم Q4 خروجی می باشد که باید به رگوراتور بدهید تا 3.3 را تولید بکند چون هرچی ورودی باشد در خروجی خواهید داشت. شما اعلام نکردید که از ماژول سیمکارت استفاده میکنید اگر منظور شما از قطعه های دیگر را خاموش بکند فقط ماژول سیمکارت هست میتوانید از همان دیپ اسلیپ استفاده بنمایید و کافی است پایه rst و boot را به esp وصل بنمایید و طوری بچینید در صورت خاموش شدن این پایه ها باعث خاموش شدن ماژول سیمکارت بشود و زمانی که esp بوت شد دستور فعال کردن sim را نیز بدهد. در این مدار نیز همین شرایط را باید قرار بدهید و میتوانید ماژول سیم را مستقیم به باتری وصل بکنید و با این پایه ها کنترل بکنید. در مورد سوال آخر نیز برای روشن کردن یکی از مقاومت ها را به push button باید وصل بکنید و دیگری را به esp.