با سلام
برای ساخت UPS انلاین می توانید به این لینک مراجعه کنید.
فقط برای این مورد که باتری را می خواهید از نوع لیتومی استفاده کنید کافی است باتری خود را به صورت پک کرده و به یک BMS وصل کرده و خروجی را وارد مدار لینک ارسالی کنید.
فقط توجه داشته باشید که برای باتری لیتومی 3 سل شما باید ولتاژ شارژ باتری را بر روی 3*4.2 = 12.6 تنظیم کنید و بر روی 14.4 که برای باتری اسیدی می باشد تنظیم نکنید.
ویرایش اول:
منظور از BMS برد های مدیریت باتری می باشد که می توانید از این لینک برای تهیه این محصول استفاده کنید.
باتری های مورد نظر را نیز به صورت سری باید وصل کنید تا ولتاژ کلی افزایش بیابد. نقشه سیم کشی نیز برای یک نمونه BMS نیز قرار داده می شود.
ویرایش دوم:
خیر
باید به این صورت ببندید.
اگر از 12 ولت برای ورودی میخواهید استفاده کنید باید به صورت زیر ببندید.
در این سیستم در صورتی که تغذیه ورودی وصل باشد. باعث می شود که ماسفت مربوط به ارتباط مستقیم فعال و ماژول سمت راست خاموش بشود و فقط باتری به صورت مستقیم شارژ بشود.
در زمانی که تغذیه ورودی خاموش بشود ماسفت بین باتری و ماژول دوم فعال می شود و باعث می شود که ماژول سمت راست روشن بشود و از باتری برای ایجاد ولتاژ 12 استفاده کند.
البته شما می توانید به جای ماژول شارژ باتری که سمت راست می باشد از هر ماژولی که بتواند 13 ولت با جریان ثابت تولید کند استفاده کنید.
دلیل اینکه بر روی 13 ولت تنظیم کرده ایم این می باشد که پس از عبور از یک عدد دیود بین 0.3 الی 0.6 افت ولتاژ خواهید داشت که برای باتری مناسب می شود.
در سمت خروجی نیز
به دلیل اینکه 2 عدد دیود قرار داده شده است
بهتر است ماژول سمت راست را بر روی 12.5 تنظیم کنید تا وقتی که از دیود عبور میکند 12.2 الی 12.1 را داشته باشید.
البته زمانی که ولتاژ از سمت تغذیه وصل باشد ولتاژ شما حدودا 11.6 در خروجی خواهد بود و دلیل این امر وجود دیود در سمت خروجی می باشد.
ویرایش سوم:
اگر فرض کنیم شما 2 عدد منبع تغذیه دارید و با قطع کردن یکی از این 2 آن یکی وارد مدار شود
شماتیک به این صورت می شود
در این شرایط با قطع کردن کلید ورودی منبع دوم مشاهده میکنید که ماسفت دوم وارد مدار شده و جریان را تامین میکندو
و در صورتی که کلید وصل باشد ماسفت اولیه وارد عمل می شود و جریان را تامین میکند و جلو جریان را از سمت ماسفت اول میگیرد.
نوع ماسفت مهم نیست فقط کافی است در رنج ولتاژ شما باشد (بنده چند نمونه SMD رو معرفی میکنم که بلد هستم، ماسفت هایی مانند FDN360 , BSS84)
برای سمت ترانزیستور N-Ch یا NPN بهتر است از مدل هایی که حساسیت بالا برخوردار هستند استفاده کنید (NPN بهتر است) مانند S8050 یا 2n7002
مقاومت ها نیز مربوط به Pull-Up یا Pull-Down کردن پایه Gate ترانزیستور ها می باشد. در صورتی که قرار ندهید باعث نویز میشوند. و مقدار 10 الی 100 کیلو کفایت میکند.
در صورتی که میخواهید فقط با دیود کار را در بیاورد پیشنهاد میکنم حتما تغذیه ورودی رو بیشتر از 14 ولت انتخاب کنید و از شماتیک همون سؤال استفاده کنید تا بدون افت ولتاژ خروجی را بدست آورید. ( فقط کافی هست به جای رگوراتور کاهنده از این یکی مدل استفاده کنید تا خروجی استیبل 12 دریافت کنید.)
ویرایش چهارم:
نام گذاری ماسفت با ترانزیستور مقداری فرق دارد.
هم n-ch هم p-ch ماسفت هستند. از اسم هایشان بررسی کنید که چه پایه هایی را باید وصل کنید.
برای ماسفت نمونه هم عرض کردم نمونه FDN360 دیتاشیت رو هم لینک کردم
این مدل 2 آمپری 30 ولتی هست
بله دقیقا اهمیت خیلی بالایی برای جریان دارد چون قرار است کل توان سیستم شما از این ماسفت عبور کند.
از ماسفت ولتاژ خیلی بالا استفاده نکنید چون امکان دارد ولتاژ تحریک پایه Gate آن بالا باشد.
در نقشه نیز اسم پایه ها را که به کجا باید وصل شود قرار داده بودم.