باطری بکاپ با لیتیوم پلیمر

نقشه اش را بکشید و دقیقا در کجا ها LED گذاشته اید و در این شرایط ولتاژ پایه های LED را نیز اندازه گیری کنید

سوال رو ویرایش کردم و تصویر گذاشتم

سلام. آقای مهندس دمیرچی فکر کنم وقتی باطری مقدار زیادی خالی میشه(یعنی برق قطعه) مشکل پیش میاد و ال ای دی که اول گذاشتم بعد از وصل برق شروع می‌کنه به چشمک زدن و حتی رله های متصل به آردینو هم مدام قطع وصل میشن، فکر کنم وقتی باطری به حدی پایینی(حدودا ۸) میرسه و قطع می‌کنه روال شارژ و برق دهی به آردیو … همه مختل میشن! چطور میشه این مشکل رو حل کرد؟

در 3 سل باتری باید هم BMS ولتاژ خروجی رو قطع کنه ، چون بیشتر از این سطح ولتاژ باتری کمتر بشود باتری آسیب میبیند. نقشه رو بررسی کردم (در نقشه LED هارو برعکس قرار داده بودی امیدوارم در عمل درست وصل کرده باشید) این سیستم آسیبی به جایی وارد نمیکند. ولتاژ افزاینده رو تا 13 بیشتر کنید تا پس از عبور از دیود به 12.6 کاهش پیدا کند، البته چون از این مدل افزاینده استفاده میکنید می توانید آن را نیز از مدار خارج کنید و مستقیم با استفاده از دیود به باتری وصل کنید. در صورتی که منبع شما از نوع فلزی سویچینگ هست (یک پیچ برای تنظیم ولتاژ خروجی بر روی آن هست )از آن طریق اقدام به افزایش ولتاژ کنید .

آداپتورم ازین پلاستیکی بین راهی هاست، ال ای دی رو فکر کنم در عمل درست وصل کردم چون روشن‌میشه، فکر میکنم این مدار در سوییچ کردن از حالت باطری به برق مشکل داره چون وقتی باطری رو قطع میکنم یک لحظه آردینو خاموش میشه و بعد روشن میشه و از برق اصلی تغذیه می‌کنه یعنی مشخصه بعد از وصل برق، جریان باطری قطع نمیشه که به صورت خودکار بعد از وصل شدن برق از حالت باطری روی برق‌ نمیره و خروجی هم ولتاژ باطری رو نشون میده نه آداپتور!!! اما برق که قطع میشه به صورت خودکار میره رو باطری و مشکلی در این حالت نیست!

از چه کد ماسفتی بین باتری و رگوراتور استفاده کرده اید؟ و شماره پایه ها را به درستی وصل کرده اید؟؟ مقاومت بین پایه های Gate و GND رو هم قرار داده اید؟؟

از ماسفت F9Z34N برای هردو استفاده کردم و ترانزیستور هم 2N7000
بله درست وصل کردم مقاومت هم گذاشتم. میشه دلیلش ال ای دی باشه که گذاشتم؟

مجددا مدار رو با دقت بستم اما همون مشکل هست، یعنی اولویت تحت هر شرایطی رو باطری و اینطور نیست که فقط وقتی برق قطع میشه بره باطری و وصل میشه خودکار برگرده رو برق و باطری از مدار خارج بشه

ولتاژ پایه Gate را در شرایط مختلف بررسی میکنید و اعلام کنید.

اگر اشتباه نکرده باشم اینطوری بود: وقتی رو باطری است و برق قطعه، گیت ماسفتی که بین ورودی اصلی و دیود خروجی است(ماسفت پایینی) ۵.۵ولته و گیت ماسفت بعد از ماژول bms(ماسفت بالایی)صفره… وقتی برق رو هم وصل میکنم گیت ماسفتی که بین ورودی اصلی و خروجی دیود خروجی است(ماسفت پایین) صفر میشه و ولتاژ گیت بعد از bms(ماسفت بالایی) حدود ۱۲.۶ ولت میشه.

ببخشید آقای مهندس دمیرچی گیت ماسفت پایینی که در شکل با یک مقاومت به p+ ماژول bms وصل شده(با خط نارنجی) درسته؟

اگر اشتباه نکرده باشم اینطوری بود: وقتی رو باطری است و برق قطعه، گیت ماسفتی که بین ورودی اصلی و دیود خروجی است(ماسفت پایینی) ۵.۵ولته و گیت ماسفت بعد از ماژول bms(ماسفت بالایی)صفره… وقتی برق رو هم وصل میکنم گیت ماسفتی که بین ورودی اصلی و خروجی دیود خروجی است(ماسفت پایین) صفر میشه و ولتاژ گیت بعد از bms(ماسفت بالایی) حدود ۱۲.۶ ولت میشه. گیت ترانزیستور n هم در حالت باطری صفر و وقتی برق وصل می شود ۱۲.۶ ولت

ممنون از شما، چشم ان شاالله حتما بعداز امتحانات با برنامه شبیه سازی که فرمودید امتحان می کنم و نتیجه را خدمتتون عرض میکنم

مدار رو بر پایه فقط دیود که در پاسخ یکی از اعضای انجمن درباره ساخت یو‌پی ای فرموده بودید و با ولتاژ بین ۱۲.۶ و ۱۳ ولت بستم و فعلا مشکلی نداره و باطری هم شارژ میشه، از این شیوه در عمل استفاده کنم مشکلی ایجاد نمیشه؟

از قبل هم عرض کرده بودم ، از اون روش هم میتونید استفاده کنید، فقط مقداری اتلاف انرژی دارید. مشکلی نیست. پیروز باشید.

خیلی سپاسگذارم

ببخشید دوباره در این رابطه مزاحمتون میشم، اگر یک مقاومت سر راه شارژ بذارم میتونم ازین طریق جریان رو محدود کنم که به باطری آسیب نرسه؟ الان یک مقاومت ۱۰۰ اهم گذاشتم که جریان رو محدود کنم(مثل تصویر مداری که در ویرایش اول سوال) اما بیشتر از یک روز و نصفی طول می‌کشه که باطری ها به ۱۲ ولت برسن!

بله، فقط از مقاومت توان بالا استفاده کنید که داغ نکند.

ممنون، یعنی مقومت۱.۴ وات کمه؟ برای آداپتور 12 ولت 5 آمپر مقاومت 10 اهم 2 وات که سرعت شارژم بیشتر بشه بذارم خوبه؟ یا اهم یا واتش یا هردو کمه؟

خود شما میفرمایید 1/4 وات اگر 12 ولت 1 آمپر از این مقاومت عبور کند می شود 12 وات جریان و این مقاومت درجا میسوزد، اگر 10 اهم قرار بدهید دقیقا 1.2 آمپر عبور میکند در حداکثر جریانی که می تواند بکشد.