ببخشید دقیق متوجه منظورتون نشدم، یعنی اگر ۱۰ اهم ۱.۴ وات بذارم خوبه یا واتش کمه و میسوزه؟ مقاومت ۱۲ واتی باید بذارم؟
من رشتم الکترونیک نیست و هرچی یادگرفتن از انجمن کافه ربات یادگرفتم، اگر سوالات سطح پایین و زیاد میپرسم واقعا از همه دوستان خصوصا مهندس دمیرچی عزیز که حق استادی به گردن من دارن معذرت میخواهم.
ممنون خیلی زحمت کشیدید و کامل و مفصل توضیح دادید، اما آخه برای من که یک آداپتور ۱۲ ولت ۵ آمپر دارم و میخوام یک مقاومت ۱۰ اهم بذارم توانش طبق این فرمول میشه ۲۵۰ وات!! این خیلی زیاد نیست؟منطقیه؟ چه نوع مقاومتی باید برای این بذارم!؟ تو اینترنت جستجو کردم قیمت مقاومتی با این شرایط خیلی گرونه! اما مطمئن هستم من دارم اشتباه میکنم!
شما قرار نیست به اندازه توان منبع اتون مقاومت بذارید، از مقاومت 10 اهم که به 12 ولت وصل هست حداکثر 1.2 آمپر عبور میکند و نه بیشتر، که در نتیجه 10 وات سرامیکی کفایت میکند. آن مدار کنترل جریان نیز کارش در اینجا هست که به جای یک مقاومت توان بالا با کنترل جریان به صورت سویچینگ جلوگیری کنه از اتلاف انرژی و در ابعاد کوچک تر و در بعضی شرایط با قیمت پایین تر نتیجه مطلوب را بدست آورید.
پس یعنی اگر مثلاً یک مقاومت 56 اهمی بذارم با همین مقاومت معمولی ها هم میتونم انجام بدم، درسته؟
ببخشید طبق فرمولها بازم توان میشه ۱۴.۴ اما شما فرمودید از ۱۰ وات میشه استفاده کرد که کمتر از ۱۴.۴ واته، چرا؟
و یک سوال دیگه اگر مثلاً مقاومت ۵۶ اهم بذارم که سرعت شارژم زیاد نباشه که باطری ها آسیب نبینن میتونم از یک مقاومت معمولی ۲ وات استفاده کنم که زیادم مقاومتش بزرگ نباشه؟
جریان شما حد ماکستون توی 10 ام 12 ولت میشه 1.2 آمپر که در اصل میشود 12 وات، ولی در واقعیت جریان شما همیشه ماکس نیست و کم و زیاد می شود پس حدودا 10 آمپر کار شما را انجام میدهد ولی اگر بخواهید و پیدا کنید 15 وات یا 20 وات نیز می توانید تهیه کنید.
در 56 اهم جریان کشی شما می شود 214 میلی آمپر که برابر 2.5 وات می شود. (می شود از 2 وات نیز برای این موضوع استفاده کرد)
سلام مهندس دمیرچی من الان یک مقاومت ۴۷ اهم معمولی(فکر کنم ۱.۴ یا ۱.۸) وات گذاشتم برای همان آداپتور ۱۲ ولت، وقتی باطری توسط ماژول قطع شده(یعنی اول شارژ) این مقاومت کمی داغ میشه اما کم کم معمولی میشه و کار میکنه، این یعنی اولش جریان بیشتری میشکه؟؟ و سوال دیگه اینکه این مقاومت معمولی با این شرایط برای بلند مدت جواب میده یا میسوزه و حتما باید از مقاومت وات بالاتر استفاده کنم؟
بله در شروع کار جریان بیشتری کشیده است، اگر قرار بدهید باتری به طور کامل خالی شود و بعد به منبع وصل کنید در آن حالت بیشترین جریان کشی را خواهید دید و در آن حالت است که مقاومت حسابی داغ میکند.
البته باطری های لیتیومی که به خاطر ماژول محافظ هیچوقت به طور کامل خالی نمیشوند
اینکه مقاومت اولش داغ بشه اما نسوزه یعنی جواب میده یا نه؟
منظور بنده همان خالی شدن تا زمانی که BMS اکتیو بشود هست (هیچ وقت خالی شدن به معنی 0 ولت در باتری های لیتومی نمی باشد خالی شدن منظورم 2.8 ولت می باشد) ولی اگر داغ شدن شدید باشد و نسوزد بعد چندبار این عمل مقاومت حتما میسوزد.
سلام ببخشید یک سوال چطور میتونم متوجه بشم که آردینو برق اصلیش قطع شده و رفته رو باطری که تنظیم کنک در این شرایط یک پیامک برام بفرسته؟
از قبل از دیودی که در سمت برق ورودی می باشد یک مقسم ولتاژ قرار بدهید تا ولتاژ را حداکثر 4 ولت بشود. سپس این پایه را به یکی از پایه های آردوینو وصل کنید و شرایط را برای این پایه بخوانید، در صورتی که پایه به LOW رفت یعنی برق ورودی قطع شده است.
مدارم شبیه تصویر ویرایش اول سوال است، در این حالت اگر یک سیم از بعد از مقاومت(قبل از led) بگیرم و به یکی از پایه های آردینو وصل کنم میشود یا به آردینو آسیب میزند و حتما باید از تقسیم مقاومتی استفاده کنم؟
مورد اول اینکه بهتر است از آنجا خروجی نگیرید چون سطح ولتاژ در آن نقطه به نوع LED برمیگردد و برای مثال اگر LED قرمز بگذارید ولتاژ شما در آن نقطه برابر 1.5 ولت هست که آردوینو تشخیص نمیدهد و از طرف دیگر در صورتی سوختن LED شما ولتاژ 12 ولت را بر روی پایه خود خواهید داشت. جدا از این بخش از یک مقسم ولتاژ استفاده کنید که هیچ آسیبی به آردوینو نرسد (مقدار مقاومت ها را نیز بالا انتخاب کنید (حداقل 10 کیلو)
از یکی از بچه های برق پرسیدم گفت من یکبار اینکار رو کردم، یعنی با تقسیم ولتاژ ۳.۵ ولت رو درست کردم وصل کردم به یکی از پایه آردوینو پرومینی و به محض وصل کردن کاهنده قبل از آردینو و خودش و همه چیز سوخت!! کجا اشتباه کرده؟ این دلیلش چی می تونه باشه؟؟ یک وقت اینکار رو میکنم مدار منم نسوزه!؟
برای همین گفتم که از اهم های بالا استفاده کنید تا جلو این موارد رو بگیرید